POLITIČNI PRETRESI

Razvpiti glavni tajnik SD Klemen Žibert odstopil, napisal je odprto pismo

V stranki SD, kjer so ministrici podporo že odrekli, predsednika vlade pa večkrat pozvali, naj predlaga njeno razrešitev, v teh dneh vlada vse več napetosti in nezadovoljstva.
Fotografija: FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
FOTO: Črt Piksi

Generalni sekretar SD Klemen Žibert je danes nepreklicno odstopil s te funkcije v stranki, so sporočili iz SD. Kot je zapisal Žibert, želi s svojim odstopom stranko razbremeniti očitkov, ki te dni padajo nanj in na njegovo družino ter »posledično črnijo ugled stranke«, ki ji pripada že skoraj dve desetletji.

»Očitki o moji vlogi glede nakupa stavbe na Litijski cesti ter premoženju moje družine te dni s strani tistih, ki jih na podlagi svoje enostranske resnice plasirajo v javnost, postajajo gorivo za javni linč stranke Socialni demokrati ter vseh njenih članic in članov, kar smatram, da je nedopustno,« je Žibert zapisal ob odstopu.

Obregnil se je ob ravnanje ministrice za pravosodje

Dogajanje v zadnjih dneh je, kot je zapisal, tudi v nasprotju z njegovim osebnim prepričanjem, da je 'resnica, ne užaljenost in sla po maščevalnosti' tista, ki ji morajo slediti, ne glede na posledice, četudi z odstopom z ministrskega položaja, se je obregnil ob ravnanje ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan.

Žibert je prepričan, da bo resnica o nakupu stavbe na Litijski in o obtožbah, ki letijo nanj, prišla na dan. »Ta bo brez zavajanj in očitnega cilja slabiti stranko Socialni demokrati odpihnila meglo manipulacij ter zakoličila odgovornost vseh, ki danes hite razlagati, kako so krivi drugi, da bi s tem prikrili svojo odgovornost,« je poudaril.

Prizadeval si bo, da opere svoje ime in ime svoje družine

Zatrdil je, da si bo za slednje prizadeval tudi sam, da opere svoje ime in ime svoje družine, tudi zato, da na dan pride resnica. »S tem nimam nikakršnih težav, jih pa imajo očitno tisti, ki se danes ponašajo s samooklicanimi preiskovalci in iskalci pravice,« je še poudaril Žibert.

Ob odstopu s funkcije generalnega sekretarja SD se je stranki s predsednico Tanjo Fajon na čelu zahvalil za izvolitev na to funkcijo, izkazano zaupanje ter prizadevanje za delo v dobro ljudi in države.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije