V TARČI

Ministrica razkrila, da so ključni ljudje v aferi sodna stavba, kar naenkrat vsi zamenjali telefone

To je v oddaji Tarča povedala Dominika Švarc Pipan, ki je bila z možnostjo nakupa stavbe na Litijski cesti prvič seznanjena šele 5. decembra lani.
Fotografija: Ministrica za pravosodje v oddaji Tarča. FOTO: Zaslonski Posnetek Tvs
Odpri galerijo
Ministrica za pravosodje v oddaji Tarča. FOTO: Zaslonski Posnetek Tvs

Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan je bila z možnostjo nakupa stavbe na Litijski cesti prvič seznanjena šele 5. decembra, izhaja iz analize nakupa, ki jo je ministrica predala premierju Robertu Golobu.

image_alt
Saga Švarc Pipan se nadaljuje: Golob in Fajonova o tem danes nista spregovorila »niti besede«

Analiza posebej izpostavlja, kakšna je bila pri poslu vloga vrha stranke SD, dopušča tudi možnost, da je bil posel voden po meri prodajalca. Vpletenost v nakup domnevno preplačane stavbe na Litijski cesti v Ljubljani ministrica javno očita generalnemu sekretarju stranke SD Klemnu Žibertu. »Za potek posla se je pri vodji kabineta ministrice zanimal tudi sekretar stranke SD Klemen Žibert,« piše v dokumentu, ki ga je pridobila STA.

Nenavadne menjava telefonov

O spornem nakupu stavbe pa so govorili tudi v oddaji Tarča na TV Slovenija, kjer so gostili pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan.  V oddaji so tako razkrili, da so ključni ljudje afere sodna stavba nenadoma vsi zamenjali mobilne telefone. 

»Takrat sem začela sumiti, da se tukaj nekaj dogaja v zakulisju. Na dan vaše prve Tarče 11. decembra sem najprej na Signalu zaznala sporočilo, da se je varnostna številka mojega kontakta Klemna Žiberta spremenila. To običajno pomeni, da je oseba zamenjala telefonski aparat. Začelo me je čuditi, ko je naslednje jutro po vaši prvi Tarči in mojem nastopu tukaj, zgodaj zjutraj enako sporočilo o spremembi varnostne številke prišlo tudi za državnega sekretarja Igorja Šoltesa in le malo za tem tudi za generalnega sekretarja ministrstva Uroša Gojkoviča,« je dejala pravosodna ministrica.

image_alt
Razkrita vsebina sporočila, ki ga je na ministrstvo za pravosodje poslal glavni tajnik SD

»Naivno je, če kdo misli, da bo z zamenjavo telefona rešil vsa vprašanja in obremenitve. Verjamem, da v tem primeru to ni bil razlog za menjavo telefonov. Jaz imam svoj telefon že 15 let, ker nimam težav. Se mi zdi, da je to v enem delu mogoče res naključje. V drugem delu pa, čeprav sem s to informacijo prvič seznanjen danes, da bi bil to, zaradi posledic vsega, kar se je dogajalo okoli te t. i. afere, eden izmed varnostnih ukrepov. Torej ne zaradi občutka krivde, ampak zaradi česa drugega,« je v Tarči dejal minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek. Jevšek je poudaril, da je ministrica v trenutku, ko je začutila, da se ji trese stolček, krivdo prevrgla na sodelavce in se predstavila kot žrtev sistema. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije