ZIMA OPLETA Z REPOM

Razkrivamo, kje bo zapadlo največ snega

Po trenutnih napovedih lahko po nižinah pričakujemo od 5 do 10 centimetrov debelo snežno odejo, v višje ležečih krajih in predvsem na Kočevskem pa ga lahko zapade tudi več kot 20 centimetrov.
Fotografija: Skoraj meter ga ni pričakovati, utegne pa ga pasti tudi več kot 20 centimetrov. FOTO: Milan Glavonjić
Odpri galerijo
Skoraj meter ga ni pričakovati, utegne pa ga pasti tudi več kot 20 centimetrov. FOTO: Milan Glavonjić

»V soboto bo Alpe od severa dosegla hladna fronta, Slovenijo pa bo prešla v noči na nedeljo. V nedeljo bo nad severnim in osrednjim Sredozemljem nastal ciklon. K nam bo od severovzhoda nekaj dni pritekal občutno hladnejši zrak,« napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso).

V petek in soboto bo ponekod deževalo, v soboto popoldne in zvečer se bodo padavine krepile, v noči na nedeljo pa se bo meja sneženja zaradi dotoka občutno hladnejšega zraka kar hitro spuščala: »Nedeljsko jutro bo marsikje v notranjosti Slovenije zasneženo.«

Tudi več kot 20 centimetrov

Po trenutnih napovedih lahko po nižinah pričakujemo od 5 do 10 centimetrov debelo snežno odejo, v višje ležečih krajih in predvsem na Kočevskem pa ga lahko zapade tudi več kot 20 centimetrov. »Je pa precej negotovosti, saj se napoved količine padavin v modelih še precej spreminja,« opozarjajo.

Utegne snežiti tudi v nedeljo čez dan in v ponedeljek (morda še celo v torek), a količina bo predvidoma bolj simbolična, so se izrazili prognostiki. Mimogrede: če boste na Primorskem, pričakujte zmerno do močno burjo.

Kaj prinaša meteorološka pomlad

Naslednji teden bodo jutranje temperature predvidoma malo pod ničlo, popoldanske pa sprva od 0 do 5, od srede naprej pa od 5 do 10 stopinj Celzija. V sredo, ko se začne meteorološka pomlad, kaže na suho vreme, temperature pa bodo blizu dolgoletnemu povprečju za ta čas, še napovedujejo Arsovi strokovnjaki.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije