Rahljanje ukrepov: gremo nazaj v zdravilišča

V zdraviliščih zdravstvene storitve, ponekod tudi velnes in gostinstvo.
Fotografija: V Zrečah odpirajo del svoje ponudbe. FOTO: Zreče
Odpri galerijo
V Zrečah odpirajo del svoje ponudbe. FOTO: Zreče

Ob sproščanju ukrepov, ki so bili v državi uvedeni zaradi novega koronavirusa, postopoma odpirajo vrata tudi slovenska zdravilišča. V Zrečah, Šmarjeških Toplicah, Strunjanu, Dolenjskih Toplicah in Laškem so že zagnali zdravstvene storitve, ponekod pa so odprli tudi dejavnost velnesa in gostinske terase. 

V Termah Zreče so danes pričeli izvajanje ambulantne fizioterapije in postopno delovanje posameznih specialističnih ambulant. »Delna aktivacija zdravstva je za nas velik izziv, saj so pred nami novi, nevsakdanji dnevi in tedni tako v zagotavljanju varnosti obravnave pacientov kot tudi v prihodkovnem delu in racionalizaciji poslovanja,« so sporočili iz družbe Unitur.

Ponoven zagon dejavnosti, ki so jih zaradi epidemije prekinili pred slabima dvema mesecema, je pogojen z ustrezno skrbjo za zdravje pacientov in zaposlenih. »Ob pomoči strokovne ekipe v zdravstvu so v skladu s smernicami NIJZ in ministrstva za zdravje pripravljena vsa navodila, postopki ravnanja in preventivni ukrepi za preprečevanje in obvladovanje morebitnih okužb.« Vrata teras gostinskih objektov v Termah Zreče in na Rogli ostajajo zaprta. Odvisno od vremena nameravajo obratovanje pričeti v drugi polovici maja.


Rehabilitacija po poškodbah stekla

V Zdravilišču Laško trenutno v okviru nujnih zdravstvenih storitev na oddelku za rehabilitacijsko zdravstveno nego izvajajo nadaljevanje bolnišničnega zdravljenja za direktne premestitve bolnikov iz kliničnih centrov in bolnišnic, in sicer nevroloških, nevrokirurških in travmatoloških pacientov. V četrtek pričnejo še izvajanje ambulantne fizioterapije, za zdaj za bolnike z napotnico stopnje nujnosti zelo hitro in tiste, katerim so marca rehabilitacijo prekinili zaradi prenehanja dejavnosti. »Predvsem gre za paciente, ki so bili k nam napoteni na rehabilitacijo po poškodbah in stanjih po operacijah,« so za STA pojasnili v družbi Thermana. V petek odpirajo teraso kavarne hotela Thermana Park, že v torek pa je po prilagojenem delovnem času začel ponovno obratovati tamkajšnji center za velnes.

Bazeni ostajajo zaprti.  FOTO: Tomi Lombar, Delo
Bazeni ostajajo zaprti.  FOTO: Tomi Lombar, Delo

Velnesi delno odprti

Terme Krka so v skladu z državnim odlokom 16. marca ustavile izvajanje medicinske rehabilitacije in turistično ter gostinsko dejavnost, edina izjema je bilo izvajanje nadaljevalnega bolnišničnega zdravljenja na negovalni način v Termah Šmarješke Toplice. Konec aprila so začeli obnavljati tudi preostale dejavnosti. V Termah Šmarješke Toplice in Talaso Strunjan so 20. aprila začeli ponovno izvajati ambulantno specialistično obravnavo in ambulantno fizioterapijo, v Termah Dolenjske Toplice pa so zaradi prenove prostorov zdravstva začeli to teden dni kasneje, torej 28. aprila.
 

Preberite še:

Spet se bomo lahko vozili z javnim prevozom
Ali smo se srečali s koronavirusom, bomo lahko kmalu izvedeli vsi (VIDEO)

Odprli so tudi teniška igrišča in igrišče za golf na Otočcu. Nekatere kozmetične storitve (pedikura, manikira, nega obraza, frizerske storitve, masaže) so v njihovih treh centrih za velnes začeli na začetku tega tedna. Prav tako so odprli gostinske objekte s terasami: Restavracijo Pinija in plažni bar Cavedin v Strunjanu ter 19 I Podeželsko hišo & bistro ob otoškem golfišču in Restavracijo Gradu Otočec. 

Na Bledu bo spet možno pojesti kremno rezino. FOTO: Sava Hotel Bled
Na Bledu bo spet možno pojesti kremno rezino. FOTO: Sava Hotel Bled

Sava Turizem bo še počakal

V družbi Sava Turizem, pod katero sodijo med drugim Sava Hoteli Bled, Terme 3000 v Moravskih Toplicah, Terme Lendava, Terme Ptuj, Zdravilišče Radenci in Hoteli Bernardin Portorož, bodo s ponovnim zagonom še malo počakali. Ambulantno dejavnost bodo po napovedih pričeli predvidoma v drugi polovici maja. Z veseljem pa napovedujejo, da bodo v soboto odprli Blejsko Kavarno Park.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije