PRVI MOŽ SD

Prvo srečanje Hana in Goloba – to je izkupiček

Prvak SD je obenem minister za gospodarstvo, tokrat pa se je prvič formalno sestal s premierjem.
Fotografija: Matjaž Han je optimističen glede prihodnjega delovanja v koaliciji. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Matjaž Han je optimističen glede prihodnjega delovanja v koaliciji. FOTO: Črt Piksi

Predsednik SD Matjaž Han se je po izvolitvi na čelo stranke danes sestal s premierjem Robertom Golobom. Z izplenom sestanka je zadovoljen, je dejal ob odhodu z vlade. Med drugim sta se pogovorila o podpredsedniških mestih v vladi, kjer po Hanovih navedbah sprememb ne bo. Podpredsednica vlade torej ostaja zunanja ministrica Tanja Fajon.

image_alt
Po kongresu SD Prednik ponudil odstop, a ga poslanci podpirajo

Od sobote prvak SD, sicer pa od nastopa Golobove vlade tudi minister za gospodarstvo, je Han ob odhodu iz vladnega poslopja ocenil, da sta se s predsednikom vlade »lepo« pogovorila glede nadaljnjega sodelovanja. Han, ki se je torej po izvolitvi v vrh SD danes prvič formalno sestal s predsednikom vlade, ostaja optimističen glede prihodnjega delovanja v koaliciji.

Pričakujejo sodelovanje

Ob pogovoru o podpredsedniških mestih pa je premier Golob tudi seznanil Hana s svojim pogledom na kandidata za evropskega komisarja, je navedel prvak SD. V največji vladni stranki Gibanje Svoboda so kot kandidata za evropskega komisarja namreč nedavno predstavili nekdanjega predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela.

Golob je seznanil Hana s svojim pogledom na kandidata za evropskega komisarja. FOTO: Leon Vidic/delo
Golob je seznanil Hana s svojim pogledom na kandidata za evropskega komisarja. FOTO: Leon Vidic/delo

Tedaj so bili koalicijski partnerji z odzivi previdni. Hanova predhodnica na čelu SD Fajonova je spomnila, da evropskega komisarja imenuje vlada, v kateri ima sicer Gibanje Svoboda nesporno večino, a da ne glede na to pričakujejo, da se bodo o tem pogovorili in odločitev v koaliciji sprejeli skupaj.

image_alt
Kakšna zmešnjava na kongresu SD: napačno preštevali glasove

Tudi Han je danes dejal, da bodo o stališču, s katerim ga je predsednik vlade seznanil danes, razpravljali v stranki, nato pa se bodo pogovarjali kot koalicijski partnerji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije