MEDIJSKA HIŠA DELO

Program razreševanja presežnih delavcev

Napovedi o prihajajoči krizi in že zaznano ohlajanje gospodarstva zahtevajo ustrezno prilagajanje strategij medijskih družb.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic, Delo

Nove medijske tehnologije in bralne navade, ki so se v zadnjem desetletju korenito spremenile, izrazito vplivajo na delovanje medijev. Tiskane naklade se globalno znižujejo, pripravljenost za plačevanje medijskih vsebin na spletu še vedno ostaja nizka.

Glede na trende in razmere na trgu so se v medijski družbi Delo odločili za sprejem ukrepov za prilagoditev novim razmeram. Družba je v zadnjem obdobju že izvajala celo vrsto strategij za zmanjševanje stroškov. Med drugim je posodobila tehnološke postopke in pripravila reorganizacijo dela in delovnih mest. Zaradi ekonomskih razlogov, ki se kažejo v padcu prihodkov iz prodanih naklad in nižanju prihodkov iz oglaševanja, bo treba – ob upoštevanju delovnopravnih predpisov – izvesti program razreševanja presežnih delavcev.

Poslovodstvo družbe Delo je zato danes predstavnikoma reprezentativnih sindikatov v družbi in predsednici sveta delavcev predložilo v skupno posvetovanje predlog programa za razreševanje presežnih delavcev. Družba Delo d.o.o. ima 322 zaposlenih, od tega na novinarskih delovnih mestih 150.

Ker bo v sam program vključeno večje število zaposlenih, predvsem zaradi reorganizacije, vodstvo družbe upa, da bo lahko ob sodelovanju z obema sindikatoma in svetom delavcev doseglo ustrezne rešitve, ki bodo omilile posledice tega ukrepa, zlasti z mehkejšimi oblikami zmanjševanja števila zaposlenih.

Družba Delo ostaja zavezana svojemu osnovnemu poslanstvu, to je slovenskim bralcem vsak dan posredovati verodostojne in kakovostne informacije, spodbujati bralno kulturo in ozaveščenost prebivalstva. 
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije