MUHASTO VREME

Pripravite se na temperaturni šok: najprej osem stopinj, nato pa ...

Pred otoplitvijo se bo znova nekoliko ohladilo. 
Fotografija: Menda bo vreme kmalu primerno letnemu času. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Menda bo vreme kmalu primerno letnemu času. FOTO: Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Hladna fronta, ki je konec tedna zajela Slovenijo, je pošteno ohladila ozračje. Temperature so se precej spustile, a se bodo kmalu spet dvignile na letnemu času primerno raven, pravijo pri agenciji za okolje.

Danes popoldne in zvečer bodo ponekod krajevne plohe, še posebej na vzhodu in severu Slovenije. Spremenljivo oblačno bo tudi v sredo, ko se bodo sredi dneva in popoldne pojavljale krajevne plohe. Najnižje temperature bodo od 8 so 14, najvišje dnevne od 19 do 23 stopinj, na Primorskem do 26. Podobno vreme napovedujejo tudi za četrtek in petek, a v petek bo že nekoliko topleje.

Vremenska napoved od 30. junija do 5. julija kaže, da nas bo v nedeljo znova dosegla oslabljena hladna fronta. V nedeljo in ponedeljek bo ozračje bolj stabilno, nato pa nas bo dosegla nova motnja. V soboto lahko pričakujemo popoldanske krajevne padavine v obliki ploh in neviht, ki bodo bolj verjetne v hribovitem svetu zahodne Slovenije. V noči na nedeljo bodo tudi drugje po državi mogoče manjše padavine. V nedeljo in ponedeljek bodo krajevne padavine manj verjetne, potem pa se možnost za nastanek ploh ali neviht znova poveča. Vse dni bo zelo toplo, temperatura bo blizu 30 °C, še dodajajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije