VREME

Pri nas sneži, pri sosedih napovedano do 30 centimetrov snega (VIDEO)

Padavine naj bi čez dan ponehale.
Fotografija: Sneženje na Kopah. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Sneženje na Kopah. FOTO: Facebook

Slovenijo so v nedeljo popoldne in v noči na ponedeljek zajele padavine. Vremenoslovci so sprva napovedovali tudi možnost sneženja do nižin, a se te napovedi niso uresničile. Snežna odeja se je odebelila le ponekod na višje ležečih predelih. Tako je na Kredarici v zadnjih 12 urah po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) zapadlo 21 centimetrov novega snega, na Voglu pa v zadnjih 24 urah dva centimetra.

Sneži tudi ponekod v Prlekiji in Halozah ter na Kopah:


Drugod po državi še vedno dežuje, čez dan pa je napovedano, da bodo padavine ponehale. Zaradi meteorne vode so morali malo pred 6. uro na Cesti IV. prekomorske v Ajdovščini posredovati gasilci, saj je zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Iz kletnih prostorov so vodo prečrpali gasilci GRC Ajdovščina.
 
Preberite tudi:

Prihaja mraz, spustilo se bo do –10 stopinj Celzija



Danes se bo meja sneženja spustila do okoli 800 metrov nadmorske višine. Na jugovzhodu lahko ob koncu padavin sneži tudi nižje. Zvečer se bo od severa začelo jasniti. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.



V torek bo dokaj jasno, več oblačnosti bo popoldne na vzhodu. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od –6 do 0, na Primorskem do 5, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 11 stopinj.

Naši kraji bodo na zahodnem robu območja visokega zračnega tlaka. K nam bo pritekal toplejši zrak. Ob koncu obdobja bi na nas lahko vplivala izrazitejša vremenska motnja. Prevladovalo bo večinoma suho vreme, nekoliko toplejše bo. Možnost za padavine se bo predvidoma povečala v začetku naslednjega tedna, znova se bo nekoliko ohladilo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije