POSLABŠANJE VREMENA

Prihaja mraz, spustilo se bo do –10 stopinj Celzija

Naslednji teden bolj suho, a tudi hladneje.
Fotografija: Naslednji teden lahko pričakujemo nekaj več sonca in tudi nižje temperature. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Naslednji teden lahko pričakujemo nekaj več sonca in tudi nižje temperature. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Z zahoda nad Slovenijo prihajajo padavine, ki so že zajele zahodni del države. Ponoči se bodo na zahodu okrepile in se razširile nad vso državo.
 
Preberite tudi:

Razkrivamo, ali bo za božič snežilo in kakšna zima nas čaka



Jutri bo oblačno in deževno, meja sneženja se bo popoldne spustila pod 500 metrov. Jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do okoli 10 stopinj Celzija. Prvi decembrski ponedeljek bo oblačen in deževen, meja sneženja se bo ob koncu padavin popoldne spustila pod 500 metrov nadmorske višine. Če so vremenoslovci še prejšnji teden omenjali možnost, da bo snežna odeja prekrila tudi nižine, pa zdaj kaže, da bi po nižinah lahko zapadlo vsega nekaj centimetrov snega, saj se bo zvečer od severa začelo jasniti. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 14 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).
 
​Preberite tudi:

Nujno branje, če imate avto



V torek bo dokaj jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja. V sredo bo sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

V nadaljevanju naslednjega tedna pa po napovedih Ciklon.si sledi daljše obdobje suhega in sprva kar hladnega vremena. Zjutraj bo mrzlo, povsod razen ob morju bodo temperature pod ničlo. Najhladnejše bo sredino in četrtkovo jutro, v večjem delu Slovenije bodo temperature med –5 in –2, v mraziščih tja do –10 stopinj Celzija.

Možnost za padavine se bo predvidoma povečala v začetku naslednjega tedna, znova se bo nekoliko ohladilo, napovedujejo Arso.

Tako vreme nas predvidoma čaka v naslednjih dneh:
Napovedano vreme. FOTO: Arso
Napovedano vreme. FOTO: Arso

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije