ANONIMNE IZJAVE

Pretresljive izpovedi železniških delavcev: Čuvaj je šel na kavo, dela pa so potekala

Televizija Slovenija poroča o več anonimnih izpovedih železniških delavcev, ki opozarjajo na težave pri svojem delu.
Fotografija: FOTO: Dzurag Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Dzurag Getty Images/istockphoto

Televizija Slovenija je objavila precej izpovedi železniških delavcev, ki jih skrbi sledenje pravilom ob obnovitvenih delih. Kot pišejo, se jim je javilo več kot deset delavcev, ki so menda svoje nadrejene večkrat opozorili, da je varnost pri delu ogrožena. 

Najbolj šokira izjava enega izmed njih, ki trdi, da je čuvaj, »ki je čuval pokojnega delavca, večkrat med delavnikom šel v trgovino, na kavo, v lokal, medtem pa se dela na tirih niso ustavila. Na dan nesreče se sploh ni prijavil na obveščanje k prometniku,« je RTVS povedal anonimni sodelavec zunanjega sodelavca SŽ-ja, ki je umrl v nesreči.

Tudi drugi delavci naj bi nadrejene že opozarjali na ogroženost varnosti delavcev, kar pa vodstvo Slovenskih železnic zanika. Eden izmed njih je javno televizijo opozoril na pomanjkanje delavcev in na združevanje funkcij: »Če združimo delo treh ljudi v eno, kakovosti ne more biti. Tudi ti ljudje, ki pridejo delat, se premalo časa uvajajo v sistem.«

Spomnimo, da so se razprave o pomanjkanju varnosti železniških delavcev pojavile po tragični nesreči, ki se je zgodila decembra lani. Potniški vlak je na železniški progi med postajama Postojna in Prestranek, pri železniškem prehodu Rakitnik, trčil v skupino šestih delavcev Slovenskih železnic, dva sta umrla, dva pa sta huje poškodovana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije