NOVI MINISTER

Premier čaka, Alenka še nima pravega moža

Na predlog za novega ministra za kohezijo bodo počakali do srede.
Fotografija: Alenka Bratušek, podpredsednica vlade in ministrica za infrastrukturo RS, Marko Bandelli, nekdanji minister za področje razvoja, strateške projekte in kohezijo RS. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Alenka Bratušek, podpredsednica vlade in ministrica za infrastrukturo RS, Marko Bandelli, nekdanji minister za področje razvoja, strateške projekte in kohezijo RS. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – V kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca bodo na prošnjo SAB na strankin predlog za novega kohezijskega ministra počakali do srede.

SAB bo kandidata za novega ministra predlagala po tistem, ko je s tega mesta na poziv premierja odstopil Marko Bandelli, sicer podpredsednik stranke. Predsednica SAB Alenka Bratušek je pred nekaj dnevi napovedala, da bosta s premierjem po odhodu Marka Bandellija s tega položaja rešitev našla do danes. V kabinetu predsednika vlade so zato danes pričakovali predlog za novega ministra za razvoj, strateške projekte in kohezijo, a bo v dogovoru z njimi stranka to storila do srede.

Napetosti med Šarcem in SAB

Novi minister naj bi pripadal kvoti SAB, z njim pa se bo moral strinjati tudi Šarec. Doslej se je v medijih govorilo o več imenih, a v stranki teh špekulacij niso komentirali. Po napetostih, ki so se v zadnjih dneh stopnjevale med Šarcem in SAB, nazadnje zaradi predloga novele zakona o izvrševanju proračuna ter pokojnin, pa so se v tej stranki zavili v molk.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije