VELIKE TEŽAVE

Poslanec Desusa: Erjavec ima frustracije zaradi Janše, oglasili so se tudi v SMC

Polnar pravi, da bodo ustanovili novo poslansko skupino, če se stvari ne umirijo.
Fotografija: Bodo poslanci ustanovili novo poslansko skupino? FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Bodo poslanci ustanovili novo poslansko skupino? FOTO: Blaž Samec

Poslanec Desusa Robert Polnar je po srečanju poslancev z vodstvom stranke oster do prvaka stranke Karla Erjavca, ki se ga omenja kot mandatarja nove vlade. Kot je pojasnil, imajo štirje poslanci Desusa pripravljene izjave za izstop iz poslanske skupine: »Če se te stvari ne bodo umirile, imamo namen ustanoviti poslansko skupino nepovezanih poslancev.«

V poslanski skupini nepovezanih poslancev bi bili po Polnarjevih navedbah poleg njega še sedanji vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša, Ivan Hršak in Branko Simonovič. Kot je pojasnil, bodo podpirali aktualno vlado do konca mandata.

Pravi, da je Erjavec zafrustriran


Po Polnarjevih besedah so namreč na četrtkovem sestanku poslanske skupine z vodstvom stranke izvedeli, da je Erjavec po svojem prepričanju in prepričanju voditeljev KUL edini politik v Sloveniji, »ki lahko Slovenijo odreši Janeza Janše«. »Svoje ambicije je Erjavec utemeljil predvsem z izjemno hudo frustracijo zaradi mandata 2004–2008, ki jo čuti do Janše. Zdi se mi, da je njegov osnovni motiv, da se je lotil te fantazije, ki se ji reče KUL,« je dejal Polnar.

Osebno je proti takim eksperimentom, je dejal. Dodal je, da česa takega ne bo podprl in da ostaja podpornik aktualne vladne koalicije. Kolikor je razumel tri druge poslanske kolege, torej Juršo, Simonoviča in Hršaka, delijo njegovo mnenje.

Erjavec sestankoval z opozicijo


Prav danes je Erjavec sestankoval z vodji opozicijskih LMŠ, SD, Levice in SAB, ki so vključene v KUL in v svoje vrste vabijo tudi Desus in SMC. Za konstruktivno nezaupnico imajo namreč same vsaj sedem glasov premalo. Kot mogočega mandatarja omenjajo Jožeta P. Damijana, nazadnje pa tudi Erjavca.

Ta je stranki Desus le dva dni po vnovični izvolitvi za predsednika v ponedeljek predlagal izhod iz Janševe koalicije, a so poslanci stopili na zavoro. V četrtek je Jurša sporočil, da vsaj za zdaj ostajajo v koaliciji, je pa napovedal pogovore za tesnejše povezovanje s poslansko skupino SMC.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije