KORONAVIRUS

Ponedeljek prinesel dobre novice o okužbah

Delež okuženih upada.
Fotografija: Tudi zdravstveni delavci bodo lažje zadihali ob takšnem trendu. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Tudi zdravstveni delavci bodo lažje zadihali ob takšnem trendu. FOTO: Leon Vidic, Delo

V nedeljo je delež pozitivnih oseb po testiranjih znašal le 5,9 odstotka, kar je zelo dobra novica. V soboto je bil malenkost večji. Opravili so 1.405 PCR-testov, 83 je bilo pozitivnih, poleg tega pa še 6.622 hitrih antigenskih testov. Trenutno je v državi 5.539 aktivnih primerov okužb, povprečje zadnjih sedmih dni pa je 335,6.



Trenutno se v bolnišnicah zaradi covida 19 zdravi 316 oseb, od tega jih je na intenzivni negi 96. Ena oseba je v nedeljo umrla.
 
Kot poroča vlada, je 241.735 oseb prebolelo koronavirusno bolezen, 19,4 odstotka oseb (334.628) se je do zdaj cepilo z drugim odmerkom, 36,5 odstotka (630.265) pa s prvim odmerkom enega izmed cepiv. 


Spomnimo, Slovenija je trenutno v rumeni fazi vladnega semaforja sproščanja ukrepov. Od danes se pod pogojem testiranja zaposlenih sprošča sejemska dejavnost.


Za njeno izvajanje v notranjosti je za obiskovalce določen pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani), poleg tega bo treba zagotoviti enosmerno gibanje obiskovalcev. Število oseb bo omejeno na 10 kvadratnih metrov na posameznega obiskovalca.
Vladni semafor sproščanja ob epidemiji koronavirusa, maj 2021. FOTO: Vlada
Vladni semafor sproščanja ob epidemiji koronavirusa, maj 2021. FOTO: Vlada

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije