NAGRADNA IGRA

Polna košara za praznike

Irena Skok prvič zadela nekaj vrednejšega. Naročnica Novic dela v Postojnski jami.
Fotografija: Zakonca pravita, da v teh težkih časih vsaka stvar pride prav. FotografijiI: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Zakonca pravita, da v teh težkih časih vsaka stvar pride prav. FotografijiI: Dejan Javornik

POSTOJNA – »Dobro, da ste me ujeli zunaj jame, saj sicer ne bi bila nedosegljiva, ni signala,« nam je ob veseli novici, da je bila izžrebana v nagradni igri s Slovenskimi novicami do polne košare dobrot, zaupala Irena Skok iz Postojne. Da gre za polne košare Tuševih izdelkov, s fotografom še kako občutiva, ko jih nosiva v peto nadstropje bloka. »Prvič sem zadela nekaj bolj vrednega, običajno kakšno malenkost, če me izžrebajo zaradi rešene križanke. Pridno sem pošiljala tudi dopisnice za vašo nagradno igro Hektoliter, a mi ni uspelo,« zadovoljno pravi 58-letna Postojnčanka, ki dela v Postojnski jami kot snažilka ter se že veseli naslednjega leta, ko se bo lahko po 40 letih dela upokojila.

»Po poklicu sem natakarica, a že leta ne delam tega,« pojasnjuje. »Nismo imeli varstva, otroka sta bila majhna, kot natakarica pa je delala tudi ob popoldnevih in vikendih, zato se je kmalu zaposlila v Hotelu Jama. Sprva je bila kar 18 let sobarica,« doda njen mož Rajko, ki se je skoraj vso poklicno kariero ukvarjal s kuhanjem, nato pa se je pred tremi leti, ko je šlo podjetje Javor v stečaj, znašel na zavodu za zaposlovanje. »Sem invalid tretje kategorije,« pojasni Rajko.
Starši odraslih sinov, starejši ima 14-letno vnukinjo, »ki je večja kot jaz«, pritegne Irena, so se dveh Tuševih gajbic s hrano in pletene košare z ročajem, v kateri je topla odeja, razveselili kot majhen otrok. »Vse bo prav prišlo, odejo bomo morda potrebovali še ob kakšnem žledu,« pripomni Rajko, ki se še danes spominja, kako so bili pred štirimi leti, ko je Postojno oziroma večji del Notranjske zajel uničujoč žled, devet dni brez elektrike. »Led za skrinjo, da bi hrana v njej čim dlje zdržala, sem lomil kar z balkonskih korit, greli smo se tako, da smo sredi stanovanja prižgali jeklenko in na njej kuhali vodo. Po tej naravni nesreči so nam elektriko napeljali pod zemljo, tako da upam, da se ti dnevi ne ponovijo,« se spominja Rajko.

Od kave do salame

Redna bralca Slovenskih novic tako ne izpustita nobene priložnosti za srečo. Kot pravita, sta na naš časopis naročena zadnja tri leta, prej sta jih redno kupovala ob torkih, ko izhaja priloga Ona, in sobotah, ko izhaja Vikend. Tušev paket izdelkov razveseli oba. Škatla skriva zlato kavo, planšarski čaj, med, ekstra deviško oljčno olje, tunino, nektar, mleko 3,5 %m.m., simby kakav, čips z okusom paprike, kilogram polnozrnatih mislijev, kilogram bele gladke moke, 300 gramov sira ementalec, 280-gramski paket napolitank, oblitih s čokolado, 850-gramski kozarec marmelade in kos ta dobre salame. »Super bo, ravno za čez novembrske praznike,« se veseli Irena. Gajbica skriva paleto jesenskega sadja, in sicer kilogram granatnih jabolk in ravno toliko neretvanskih mandarin, dva kilograma jabolk in kilogram hrušk sadjarstva Žabkar, kilogram belega grozdja s kmetije Krošelj in kilogram kakija s kmetije Drnovšek. V teh težkih časih, pravita v en glas, prav vsaka stvar prav pride. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije