KORONAUKREPI

Počivalšek in Janša pojasnila ukrep, ki je ujezil številne Slovence

Vlada je med zaostrovanjem ukrepov poskrbela za veliko negodovanja, še posebej v delu, ki določa prodajo blaga v trgovinah.
Fotografija: Police, kjer je bilo »tehnično blago«, samevajo. FOTO: N. B.
Odpri galerijo
Police, kjer je bilo »tehnično blago«, samevajo. FOTO: N. B.

Javno življenje se je s ponedeljkom še dodatno ustavilo, med drugim so se zaprle nenujne trgovine, številne trgovine z živilskimi izdelki pa so morale s svojih polic umakniti nekatere izdelke, kar se je številnim Slovencem zdelo nerazumljivo in jih je le še dodatno ujezilo.
 
Preberite tudi:

Pozor, v ponedeljek na policah trgovin ne boste našli teh izdelkov



Od ponedeljska so odprte le prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, pri čemer se kot izjema ne šteje prodaja oblačil, obutve in tehničnega blaga v teh prodajalnah. V številnih so tako konec tedna delavci umikali s polic izdelke, ki niso več v prodaji.

Zakaj lahko torej posameznik gre v trgovino kupiti hlebec kruha, ne more pa v isti trgovini le nekaj metrov stran kupiti žarnice? Na vprašanja je v Odmevih na RTV Slovenija odgovarjal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. »Logika, ki stoji za omejitvenimi ukrepi, je zmanjšati vse nenujne stike in nakupe. Želimo, da se skrajša čas zadrževanja v trgovini in predvsem omeji zgolj na najnujnejše nakupe,« je pojasnil minister in dodal, da je optimističen, da Slovenci to zmoremo in razumemo.


 
Preberite tudi:

Poziv pristojnih: Ne vabite prijateljic na kavo in sosedov na »šnops« (VIDEO)



Vlada je na dopisni seji v ponedeljek odločila, da se zaradi prepočasnega izboljševanja epidemiološkega stanja za 30 dni podaljša epidemija, minister za zdravje Tomaž Gantar pa je pojasnil, da bodo, če bodo epidemiološke razmere to dopuščale, razmislili o postopnem in zelo previdnem sproščanju nekaterih ukrepov čez 14 dni. Počivalšek je v Odmevih 30-dnevno podaljšanje epidemije označil za dokaz resnosti situacije: »Verjamem, da v prihodnjih 14 dneh lahko vidno izboljšamo razmere in začnemo postopno sproščati omejitvene ukrepe. Želim si, da se vedemo odgovorno in rešimo vprašanje covida.« Apeliral je na vse, naj razumemo težo situacije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije