NEVERJETNI PRIZORI

Pobelilo Pomurje: česa takega ne pomnijo niti najstarejši domačini (FOTO)

Toča je klestila na radgonskem območju, najhujše pa je bilo v Apaški dolini.
Fotografija: Apaško neurje. FOTO: Bralka Sara
Odpri galerijo
Apaško neurje. FOTO: Bralka Sara

Napovedi vremenoslovcev, da zlasti severovzhodu države grozi toča, so se pozno popoldne uresničile. Po sobotni poscani Zofki, ko je le deževalo, se je tokrat razbesnelo neurje s točo.

image_alt
Opozorilo vremenoslovcev: del Slovenije čakajo nevšečnosti


Nekaj minut po 16. uri je toča klestila predvsem v Apaški dolini, kjer je po prvih podatkih bilo tudi najhujše. Poleg vrtov, sadovnjakov in posevkov je uničenih tudi nekaj makadamskih cest, saj je hudourniška voda odnašala vse pred seboj.

Po kakšnih 20  minutah se je toča premaknilo po desnem bregu Mure proti Gornji Radgoni in okoliškim vasem, kjer je marsikje povzročila prava razdejanja. »Čeprav imam veliko let, česa takega ne pomnim. V tako kratkem času se še ni zgodilo takšno razdejanje,« nam je povedal starejši možakar z Noričkega Vrha, dober streljaj iz središča Gornje Radgone.

Posredovali so tudi prostovoljni gasilci, ki jih gotovo čaka veliko dela predvsem s črpanjem meteornih voda iz kletnih in drugih prostorov.



Ob 16.42 je občino Gornja Radgono zajelo neurje, pri čemer je meteorna voda zalila več ulic in stanovanjskih hiš ter kletnih prostorov. Na cesti Norički Vrh–Police je nanosilo blato na cestišče, ki je bilo zaradi tega neprevozno. Posredujejo gasilci PGD Gornja Radgona in Komunala Gornja Radgona.

Malo po 17. uri je meteorna voda zalila dvorišča in cestišča ter nekaj stanovanjskih objektov v beli ulici, glavni ulici in ulici ob igrišču v naselju Pušča v občini Murska Sobota. Posredovali so gasilci PGD Pušča, odmašili kanalizacijske jaške ter izčrpali vodo iz stanovanjskih objektov, poroča uprava za zaščito in reševanje.


 

Je bila tudi pri vas huda ura? Pošljite nam fotografije ali videoposnetke.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije