BI ŠLI V INDONEZIJO?

Po petih letih spet ponuja sanjsko službo v Aziji

Podjetnik Tomaž Gorec išče nekoga, ki bi šel z njim v Indonezijo. Za potovanje in raziskovanje bo izbranec še dobro plačan.
Fotografija: Tomaž in Tamara na Filipinih.
Odpri galerijo
Tomaž in Tamara na Filipinih.

TREBNJE – »Bi želeli popolnoma brezplačno odpotovati na sanjsko destinacijo in za to dobiti še plačilo? V podjetju Spletni partner, d. o. o., ponujamo zanimivo službo. Iščemo namreč osebo, ki bo skupaj z mano – Tomaž Gorec – odpotovala na sanjsko destinacijo, tam pa bova raziskovala deželo, turistične znamenitosti in običaje ljudi. Vse, kar bova videla in doživela, bo treba fotografirati, posneti in o vsem napisati članke, te pa potem objaviti na različnih spletnih straneh,« je oglas, ki se je pojavil na https://www.zasluzek.org/nudimo-sanjsko-sluzbo. Šli smo po sledi in prišli v Trebnje, kjer deluje podjetje Spletni partner, ki ga uspešno vodi Tomaž Gorec. »Sliši se dobro, sicer pa to ni sanjska služba, da boste šli nekam ležat in boste še plačani za to. Ni povsem tako! Kdor se bo za to odločil, bo moral tudi kaj narediti. Dejstvo je, da bo moral izbrani nekaj vrniti, saj bo tudi naše podjetje nekaj vložilo vanj, potovanje bo nekaj stalo,« je jasen Tomaž, ki tudi sam veliko potuje, svoje hobije pa je združil v uspešno poslovno zgodbo, ki jo namerava nadgraditi.



Tomaž in Tamara na Filipinih.
Tomaž in Tamara na Filipinih.
Delo pri Tomažu v sanjskem mesecu bo zelo raznovrstno: pisanje člankov v slovenskem in angleškem jeziku, fotografiranje in objavljanje fotografij na družabnih omrežjih, snemanje vlogov. Za kandidate niso primerni tisti, ki nimajo svojega profila na facebooku in instagramu že najmanj tri leta. »To je v našem poslu tako zelo pomembno, kot je pomembno, da ima tisti, ki želi postati voznik kamiona, izpit za kamion,« pojasni ponudnik. In kaj išče Tomaž? »Javljajo se vseh sort ljudi, priznati pa moram, da je naval precej manjši, kot je bil pred petimi leti. Kaj iščem? Bom rekel drugače: kandidat, ki bi imel 50.000 sledilcev na instagramu, bi imel veliko možnost, da dobi to službo. A tudi to ni pogoj. Lahko je nekdo dober fotograf, morda piše dobre članke, se znajde pred kamero. Predvsem si želim najti nekoga, s katerim bova imela vzajemno korist: zagotovo se bo veliko naučil pri nas. Morda bo po tem mesecu sanjske službe celo ostal pri nas v podjetju. Kdo ve. V današnjih časih ni lahko najti dobrega delavca.« Tomaž razkrije, da so v konkurenci za službo različni profili ljudi, tudi bodoči influencerji in glasbeniki. »Vem pa, da imamo pri nas v podjetju tako znanje, da se bodo lahko veliko naučili od nas in to nekoč unovčili!« poudari.



Tomaž je izkušen popotnik.
Tomaž je izkušen popotnik.
Kandidata ali kandidatko bo izbral do konca leta. Januarja ali februarja bosta že odpotovala. Skoraj zagotovo v Indonezijo, ki jo Tomaž pozna, saj je bil že dvakrat tam. »Država je zelo velika. Če bi jo obiskal desetkrat, ne bi videl vsega. Premore veliko jezer in vulkanov, meni pa so se v spomin najbolj vtisnili orangutani. Z lesenim čolnom smo se dan in pol prebijali v notranjost do rehabilitacijskega centra za mlade orangutane, ki ostanejo brez staršev. To je le ena od številnih zgodb Indonezije,« Tomaž razloži izbor destinacije, od koder se bo skupaj s svojim novim sodelavcem ali sodelavko javljal po facebooku in drugih družabnih omrežjih.

Potovanje v Indonezijo in mesec dni sanjske službe bosta kamenček v mozaiku popotniškega portala v angleškem jeziku. Tam se bo našel tudi zajeten del materiala iz Indonezije. »Prispevki se bodo objavljali v angleščini,« poudarja Tomaž, napisani pa bodo tako, da bodo s pomočjo optimizacije dosegli visoko mesto na spletnih iskalnikih.

Super izkušnja

Tomaž je eno sanjsko službo že oddal. Prvič je bila leta 2014 med 960 prijavljenimi kandidatkami in kandidati izbrana tedaj 26-letna Tamara Lah. Bila je študentka fakultete za turistične študije v Portorožu in sekretarka za mednarodno sodelovanje Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP).

Kdo se mu bo pridružil na poti v Indonezijo?
Kdo se mu bo pridružil na poti v Indonezijo?
»Tamara je bila super. Upravičila je vsa pričakovanja, izkazala se je odlično. Če bi jo moral oceniti od ena do pet, bi ji dal petico. Ves čas je bila dobre volje, nič ni bilo narobe. Vedela je, da popotovanje ne pomeni bivanja v dragih hotelih,« hvali svojo varovanko iz premierne zgodbe. »Zdaj bom javno razkril še to, česar niti Tamari nisem povedal: kljub številnim prijavam je bila edina primerna! Če bi ona rekla, da ne gre, zgodbe iz leta 2015 verjetno ne bi bilo! Veste, ljudje smo taki, pa saj to je normalno, da ko pridemo v ožji izbor in gre zares, hitro najdemo izgovore, ko je treba na pot v neznano,« še pove Tomaž, zavedajoč se, da se je od 2015. zelo spremenil digitalni svet. »Če imaš danes zanimivo vsebino, so družabna omrežja tako narejena, da dosežejo neverjetno število ljudi.« Njegov video ima doseg 150.000 in več ogledov.

»Ni vsak primeren za sanjsko službo. Mesec dni je lahko dolgo obdobje. Lahko te premaga domotožje,« navrže Tomaž, ki ne dela razlik med sopotniki. Prvo sanjsko službo je dal dekletu, rad pa pove, da je s kolegom, izvrstnim fotografom, ki se odlično spozna na video- in digitalni marketing, odkrival Bosno in Hercegovino ter Hrvaško. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije