ŽALOSTNO

Po dobrodelnem koncertu Mitja še ni dobil niti ficka

Družina tetraplegika upa, da bo društvo Beli tiger izpolnilo obljubo. Enajst tisoč evrov, kolikor je bilo zbrano na koncertu, naj bi šlo za avto.
Fotografija: Martin Pučko, predsednik društva Beli tiger, se je znašel pod plazom kritik. FOTO: Mojca Marot
Odpri galerijo
Martin Pučko, predsednik društva Beli tiger, se je znašel pod plazom kritik. FOTO: Mojca Marot

BENEDIKT – Mlado srce nas potrebuje je bil naslov dobrodelnega koncerta, ki ga je v začetku januarja v Športni dvorani Benedikt organiziralo društvo Beli tiger, registrirano kot društvo za pomoč in samopomoč s sedežem v Gornji Radgoni in ki ga vodi Martin Pučko. Udeležilo se ga je veliko glasbenikov, ki so želeli pomagati 22-letnemu Mitji Šoštariču, ki je po prometni nesreči postal tetraplegik, priklenjen na invalidski voziček. Mitja bi namreč potreboval posebno vozilo, prilagojeno prevozu invalidov.
Dobrodelni koncert Mlado srce nas potrebuje je bil januarja. FOTO: FB Beli tiger
Dobrodelni koncert Mlado srce nas potrebuje je bil januarja. FOTO: FB Beli tiger


S koncertom, organiziranim zanj, je društvo Beli tiger zbralo dobrih 11.000 evrov, a se je zapletlo, saj družina tega denarja do danes ni prejela. Kot nam je povedala Olga Šoštarič, mama 22-letnega Mitje, ki se po vsem hudem, kar je že doživel, ne želi izpostavljati, je bilo dogovorjeno, da društvo denarja ne nakaže družini oziroma Mitji, ampak z zbranimi donacijami plača predračun za vozilo fiat doblo, ki naj bi ga družini dobavilo ljubljansko podjetje Rinz.

A pred kakšnim mesecem so se v javnosti in na družabnih omrežjih razširile govorice, da društvo Beli tiger zavlačuje in denarja še ni nakazalo. 

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije