TURISTIČNA TRIBUNA

Pirhi med krošnjami

Skrivnostni pohorski gozdovi so pravi navdih tudi za ustvarjanje.
Fotografija: Primerna je tudi za invalidske in otroške vozičke. FOTO: Arhiv Zak
Odpri galerijo
Primerna je tudi za invalidske in otroške vozičke. FOTO: Arhiv Zak

Pohorska pot med krošnjami zagotovo velja za eno izmed priljubljenejših destinacij za družine, ki se želijo podati na nepozaben izlet v naravo. Z aprilom, ki so ga na Rogli poimenovali kar mesec družin, bo med prihajajočimi velikonočnimi prazniki to doživetje še bolj čarobno. Na Poti med krošnjami se bodo namreč v drugem pomladnem mesecu odvijale številne zanimive aktivnosti, namenjene družinam. »Privoščite si pomladni sprehod med krošnjami dreves, ki ne bo le poživil telesa in duha, ampak vas bo napolnil z dodatno energijo,« so sporočili s Pohorja.

Razgled je čudovit. FOTO: Arhiv Zak
Razgled je čudovit. FOTO: Arhiv Zak

Pot med krošnjami leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov. Dolga je 1043 metrov, predstavlja idealno lokacijo za izlet za vse, ki že nekaj časa iščete, kam bi lahko od vsakdanjega vrveža pobegnili skupaj z družino in se nadihali svežega zraka. V aprilu so, kot rečeno, prav za družine pripravili posebno ponudbo. Vse do 30. aprila bodo poleg ugodnejših družinskih vstopnic in prostega vstopa za otroke do 3. leta imeli v spremstvu starša prost vstop tudi otroci, stari do 14 let.

Stolp je visok 37 metrov. FOTO: Arhiv Zak
Stolp je visok 37 metrov. FOTO: Arhiv Zak

Skrivnostni pohorski gozdovi so pravi navdih tudi za ustvarjanje, pri čemer si bodo otroci lahko dali duška na velikonočni ustvarjalnici med krošnjami. Na velikonočni ponedeljek med 10.30 in 13.30 bodo izdelovali posebna velikonočna jajčka in obenem prisluhnili zgodbi, kam je izginilo velikonočno jajce zajčka Vilija, ki jo bo pripovedovala Renata iz Pravljičarne. Med drugim bodo izvedeli, zakaj pohorska veverička Emil in Emilija tako rada poslušata ptičje žvrgolenje.

Za najmlajše

Vsako zadnjo soboto v mesecu bodo na Poti med krošnjami organizirali tudi ustvarjalne delavnice. Najmlajši se bodo tako 29. aprila, 27. maja, 24. junija, 27. julija in 26. avgusta naučili novih ročnih spretnosti in izrazili svojo ustvarjalno žilico ter uživali v čudoviti okolici med krošnjami dreves.

Lahko boste srečali pohorsko veveričko Emilijo. FOTO: Domen Hohler
Lahko boste srečali pohorsko veveričko Emilijo. FOTO: Domen Hohler

Sicer pa Pot med krošnjami Pohorje v aprilu prinaša podaljšan odpiralni čas. Da bodo obiskovalci lahko še dlje uživali v neverjetnih razgledih na veličastna drevesa, je odprta vsak dan med 10. in 18. uro, zadnji vstop na pot pa bo mogoč eno uro pred zaprtjem.

Pot med krošnjami na Rogli je tako kot na vseh lokacijah v Nemčiji in srednji Evropi popolnoma dostopna tudi za ljudi na vozičkih. Sestavljata jo sprehajališče in stolp. Prvi del sprehajališča je dolg približno 560 metrov in visok do 20 metrov. Stolp je visok 37 metrov, znotraj tega je dodatna 440 metrov dolga pot. Konstrukcija vsebuje tudi tobogan, ki omogoča zabavno spuščanje s stolpa na sprehajališče, pot pa nato vodi proti izhodu, kjer se obiskovalci lahko ustavijo v trgovini s spominki. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije