OSTRO SOOČENJE

Pirc Musarjeva in Logar iz oči v oči: to je največji strošek, ki ju še čaka

Prvič sta se soočila na javni televiziji.
Fotografija: FOTO: RTV
Odpri galerijo
FOTO: RTV

Pred jesenskimi volitvami, na katerih se bo odločalo o novem predsedniku države, sta spregovorila trenutna favorita javnomnenjskih anket Nataša Pirc Musar in Anže Logar. Komentirala sta najnovejše očitke o zlorabi javnih institucij za pomoč pri zbiranju podpisov, pa tudi razmere v medijih, kjer se je v predsedniški tekmi nazorno pokazal vpliv politike in centrov moči.

Pirc Musarjeva je v začetku odgovarjala na vprašanja v zvezi z zbiranjem podpisom v javnih institucijah. »Absolutno ne gre za zlorabo nobene institucije, tovrstna praksa obstaja pri vseh volitvah, predvsem takrat, kadar je treba zbirati podpise, v glavnem pri neodvisnih kandidatih na predsedniških volitvah, tudi pri odvisnih kandidatih, ki morajo zbrati 3000 podpisov, ta praksa velja tudi za referendume.« Anže Logar se je ogradil od izjav in poobjav svojih strankarskih kolegov na twitterju na temo objave naslova volilnega štaba Nataše Pirc Musar. Številni, med drugim nekdanji notranji minister Aleš Hojs, so potezo štaba Pirc Musarjeve obsojali, govorili o zlorabi, neustavnosti ...

Erika Žnidaršič je Logarja izzvala, zakaj pa ne izstopi iz stranke, če ima drugačna stališča in se od dejanj kolegov ograjuje. Logar se je odzval, da ne ve, zakaj bi to storil, če lahko v tem okviru zagovarja svoja stališča, in glede na zgodovino je prepričan, da to počne uspešno.

FOTO: RTV
FOTO: RTV

Logar je zatrdil, da kampanjo zdaj plačuje iz lastnega žepa, ljudje mu pomagajo, ker verjamejo vanj. Ne sodeluje z nobenimi javnomnenjskimi agencijami.

Pirc Musarjeva je zatrdila, da edini strošek njenega volilnega štaba do zdaj predstavlja strošek bencina. »Odprli smo račun volilnega štaba, kjer bomo zbirali donacije. Največji strošek, ki naju verjetno čaka, je strošek 'jumbo plakatov',« je pojasnila in dodala, da do tega trenutka v kampanjo ni vložila prav veliko denarja, je pa »ogromno na terenu in družbenih omrežjih«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije