PROSLAVA JE BILA NA PTUJU

Pahorja na proslavi ob dnevu suverenosti ni bilo, zdaj je jasno, zakaj

Kot so pojasnili iz pisarne nekdanjega predsednika, za proslavo ni vedel, hkrati pa ni prejel vabila. Je pa bil na njej Boštjan Poklukar, ki je bil tudi govorec.
Fotografija: Nekdanji predsednik Slovenije je v javnosti še naprej zelo prisoten. Kaj vse počne, med drugim deli na instagramu, kjer ima že 138.000 sledilcev. FOTO:  Dejan Javornik
Odpri galerijo
Nekdanji predsednik Slovenije je v javnosti še naprej zelo prisoten. Kaj vse počne, med drugim deli na instagramu, kjer ima že 138.000 sledilcev. FOTO:  Dejan Javornik

Ko je bil še predsednik, smo lahko Boruta Pahorja redno videvali na državnih proslavah. Kako pogosto ga bomo na njih v prihodnosti, pa je vprašanje. Na včerajšnji, ki je potekala na Ptuju zaradi dneva suverenosti, ki ga praznujemo 25. oktobra, ga ni bilo. Iz njegove pisarne so na družbenem omrežju X pojasnili, zakaj ne.

»Zasledili smo, da je nekdo od vas pogrešal bivšega predsednika Pahorja na sinočnji proslavi ob dnevu suverenosti na Ptuju. Pisarna bivšega predsednika pojasnjuje, da za proslavo ni vedel in tudi vabila ni prejel. Hvala za vaše razumevanje,« so zapisali.

Prisotne nagovoril minister za notranje zadeve

Kot so zapisali na spletnem mestu državne uprave (www.gov.si), je zbrane na včerajšnji proslavi nagovoril Boštjan Poklukar, minister za notranje zadeve.

»V noči na 26. oktober je odplula ladja še z zadnjimi vojaki jugoslovanske armade z območja Republike Slovenije. Z odhodom zadnjega vojaka je tako Slovenija ne le pravnoformalno, temveč tudi dejansko postala suverena država,« je povedal.

Slovenija z dnevom suverenosti obeležuje dan, ko je še zadnji vojak Jugoslovanske ljudske armade odšel iz naše države.

Gre za enega izmed praznikov, ki niso dela prosti. Bomo pa prihodnje leto za veliko praznikov prosti. Skoraj vsi, ki so dela prosti, namreč prihodnje leto padejo na delovni dan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije