POGAJANJA

Pahor nadaljuje pogovore: NSi razkriva, kam se nagiba

Jožef Horvat: NSi v pogajanjih o koalicijskem sodelovanju vsebinsko bližje Janezu Janši.
Fotografija: Predsednik Borut Pahor in Jožef Horvat na pogovoru v Vili Podrožnik. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Predsednik Borut Pahor in Jožef Horvat na pogovoru v Vili Podrožnik. FOTO: Tomi Lombar, Delo

LJUBLJANA – Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je po pogovoru pri predsedniku republike Borutu Pahorju povedal, da si v NSi želijo, da bi se pogajanja za takšno ali drugačno koalicijo okrepila in da je stranka trenutno v pogajanjih vsebinsko bližje relativnemu zmagovalcu volitev, predsedniku SDS Janezu Janši. Horvat je dejal, da se NSi pogovarja tako z Janšo kot tudi s predsednikom drugouvrščene stranke LMŠ Marjanom Šarcem, pri čemer se je strinjal s predsednikom Pahorjem, da je treba spoštovati voljo ljudi in da bi bilo logično, da se mandat za sestavo vlade podeli relativnemu zmagovalcu. 
»Kar zadeva pogajanja, se pogajamo z obema in verjamem, da se bo po teh pogovorih, včerajšnjih in današnjih, dinamika pogajanj povečala,« je dejal in dodal, da so ta trenutek vsebinsko bližje relativnemu zmagovalcu kot Šarcu.

V NSi neenotni?

Na vprašanje, ali bodo v stranki izvedli referendum o vstopu v bodočo koalicijo, je Horvat odvrnil, da bodo o tem odločili organi stranke, izvršilni odbor in svet stranke. Če referendum bo, pa bo pred podpisom koalicijske pogodbe.



Sicer pa je Horvat zadovoljen in podpira predsednika Pahorja, da vodje poslanskih skupin ponovno povabi na srečanje, najbrž ta petek. Pričakuje, da bodo takrat imeli nekoliko jasneje izrisano to ali ono koalicijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije