#ostanidoma ni fraza, s katero bi nas kdo zafrkaval

​V naši tokratni spletni anketi na slovenskenovice.si ste sodelujoči povedali, da je z vašo samoizolacijo »vse v redu«, da vadijo in marsikaj počno, da se sprostijo in morda malo manjkrat pomislijo na virus
Fotografija: FOTO: IGOR MALI
Odpri galerijo
FOTO: IGOR MALI

Zdi se, da se je svet zaradi epidemije koronavirusa ustavil. Strogi ukrepi za zajezitev širjenja okužbe so v polnem teku. V poplavi negativnih informacij in množičnem ustvarjanju panike pa je vzklilo tudi precej pozitivnih zgodb, ki nam omogočajo stik z zunanjim svetom, ne da bi nam bilo treba zapustiti dom.


Ljudem v samoizolaciji in karanteni, ki imajo zdaj (še posebno tisti, ki od doma ne morejo opravljati svojega dela) veliko več časa, so prisluhnile številne institucije, ki te dni omogočajo, da se lahko kratkočasimo in izobražujemo na daljavo, in to brezplačno.


Še celo predsednik vlade je te dni zapisal, da je Evropa danes takšna kot v srednjem veku, »mesta v strahu pred kugo z obzidji in mitnicami na vsakem koraku«. »Le interneta niso imeli,« je dodal. Res je. Živimo v času, ko internet pravzaprav rešuje svet ter kratkočasi, informira in izobražuje državljanke in državljane ter jim omogoča stike na daljavo. Čeprav spoštujemo direktivo #ostanidoma, prek spleta ostajamo povezani.

Splet je v kriznih časih res postal poligon za različne dejavnosti, obvestila, zabavo, resno izobraževanje, sprostitev … Glasbeniki prirejajo koncerte s kavča, literati pišejo in objavljajo na spletu.


V naši tokratni spletni anketi na slovenskenovice.si ste sodelujoči povedali, da je z vašo samoizolacijo »vse v redu«, da vadijo in marsikaj počno, da se sprostijo in morda malo manjkrat pomislijo na virus. Tako naj tudi ostane, #ostanidoma pač ni fraza, s katero bi nas kdo zafrkaval tjavendan, precej precej huje je, kot sploh lahko pomislimo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije