Okužen vsak četrti, pozivajo ljudi, naj sledijo zgledu Kranjčana

V občini pozivajo prostovoljce, naj priskočijo na pomoč.
Fotografija: Dom upokojencev v Šmarju pri Jelšah. FOTO: Občina Šmarje pri Jelšah
Odpri galerijo
Dom upokojencev v Šmarju pri Jelšah. FOTO: Občina Šmarje pri Jelšah

V poplavi slabih, tragičnih in srce parajočih novic v času, ko se je življenje po svetu povsem podredilo pandemiji novega koronavirusa, se najdejo tudi take, ki človeku povrnejo upanje v človeštvo.

V občini Šmarje pri Jelšah, eni najhuje prizadetih, kjer naj bi bila po ocenah župana Matije Čakša okužena kar četrtina prebivalcev, so med okuženimi tudi zaposleni in stanovalci doma upokojencev. Okužba je potrjena pri treh zaposlenih in šestih stanovalcih. Pred dnevi smo poročali o potezi pedikerke Vide Ozis, ki je na občinski štab civilne zaščite pripeljala 800 rokavic in 150 medicinskih mask. Tokrat pa iz občine sporočajo še eno vest, ki ogreje srce in dokazuje, da Slovenci znamo tudi stopiti skupaj. V domu upokojencev je danes začel delati prostovoljec iz Kranja.

»Prek objav na naši spletni strani in družbenih omrežjih je ocenil, da bo njegova pomoč dobrodošla. Kontaktiral je štab civilne zaščite in danes prispel v Šmarje pri Jelšah. Po razgovoru v domu je po navodilih zaposlenih že začel prostovoljno delo. V domu bodo poskrbeli za njegovo nastanitev in prehrano,« so sporočili, kako je Kranjčan priskočil na pomoč.

»Kapo dol prostovoljcu iz Kranja!« so se mu zahvalili na občini, ki jo vodi Matija Čakš. »Kapo dol in velik poklon vsem, ki v teh zahtevnih in napornih dnevih neutrudno delajo. Hvala vsem, ki pomagate pri preprečevanju širjenja koronavirusa. Za vse ostale pa velja apel: Upoštevajte navodila in ostanite doma!« pozivajo in dodajajo, da štab civilne zaščite še vedno potrebuje prostovoljce – zdravstvene tehnike, bolničarje, diplomirane medicinske sestre za pomoč pri negi in drugih zdravstvenih obravnavah oskrbovancev. Pokličete jih lahko na 041 441 227 ali pišete na smarje.stabcz@gmail.com.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije