KORONAVIRUS

Slovenka z eno potezo dala upanje

Pedikerka je pokazala dober zgled in pozvala druge, naj ji sledijo.
Fotografija: Vida Ozis je darovala maske in rokavice, ki jih ne potrebuje. FOTO: Občina Šmarje pri Jelšah
Odpri galerijo
Vida Ozis je darovala maske in rokavice, ki jih ne potrebuje. FOTO: Občina Šmarje pri Jelšah

V Sloveniji kritično primanjkuje zaščitnih mask. Obrambni minister Matej Tonin je sinoči povedal, da gorijo alarmi; zdravniki napovedujejo upor, saj so nezaščiteni izpostavljeni potencialno smrtonosni okužbi, najbolj pa je skrb vzbujajoče njegovo razkritje, da so izgubili stik z voznikom tovornjaka, ki naj bi v Slovenijo iz Španije preko Italije pripeljal tri milijone mask. Te bi moral v državo prispeti danes. Zatika se tudi pri dostavi 1,5 milijona mask, ki čakajo v Nemčiji, kjer tovornjaki zaradi zaprtja meje stojijo v večdesetkilometrskih kolonah. Negotova je tudi usoda dostave mask, ki jih je za Slovenijo poslal Jack Ma in so prispele v Belgijo, ni pa znano, ali bodo našle pot k nam. Nekaj olajšanja je danes prinesla novica, ki jo je sporočil gospodarski minister Zdravko Počivalšek. V Slovenijo je namreč prispelo približno pol milijona mask.
 
Preberite tudi:
Tonin priznal: Izgubili stik z voznikom, tri milijone mask še iščejo​
Šmarje slovenska Lombardija
Mladi zdravniki: Bojimo se, da trenutni ukrepi niso dovolj učinkoviti
Slovenski županji prekipelo: Žal vam tega lepše ne morem povedati

Tonin je omenil tudi, da marsikdo vladi obljublja maske, na koncu pa se izkaže, da je šlo za prazne obljube. Vsaj žarek upanja pa je posijal v občini Šmarje pri Jelšah, kjer naj bi bila okužena kar četrtina ljudi. Pedikerka Vida Ozis iz medicinske pedikure An.nika je danes na občinski štab CZ pripeljala 800 rokavic in 150 medicinskih mask. ​»To je moja zaloga opreme, ki je trenutno ne potrebujem, saj ne delam. Vem, da bo vam ta zaščitna oprema veliko bolje služila, saj jo nujno potrebujete. Upam in želim, da bodo mojemu dejanju sledili tudi drugi pedikerji, kozmetični saloni, zobozdravstvene ordinacije in drugi v regiji. Apeliram na vse, ki imajo zaščitno opremo v svojih salonih, ordinacijah in je trenutno ne potrebujejo, naj jo podarijo občinskim štabom civilne zaščite,« je Vida povedala ob predaji.



»Zahvaljujem se vam za to izjemno gesto. Upam, da bodo vašemu nesebičnemu dejanju sledili tudi drugi in bomo lahko zaščitno opremo zagotovili vsem, ki pomagajo na terenu oziroma so v pripravljenosti,« je ob gesti povedal Alojz Stoklas, poveljnik občinskega štaba CZ.

Vsi, ki bi lahko podarili rokavice in maske, naj pokličejo na številko 041 441 227 ali pišejo na smarje.stabcz@gmail.com, ob tem pozivajo v občini.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije