VIRUS SE ŠIRI

Okužba v enem izmed vrtcev, ravnateljica sporočila novico o zaprtju

Med 24 osebami, za katere so v petek ugotovili okužbo z novim koronavirusom, so tri tudi v Pomurju.
Fotografija: FOTO: O. B.
Odpri galerijo
FOTO: O. B.

V petek do polnoči je bilo v Sloveniji na okužbo s koronavirusom testirano 1027 ljudi, zabeležili pa so 24 novih okužb v 15 slovenskih občinah. Zaradi okužbe s koronavirusom so zaprli vrtec Mavrica v Odrancih, od koder so sporočili, da bo vrtec zaprt po priporočilih NIJZ.
FOTO: O. B.
FOTO: O. B.

Tako je povedala ravnateljica vrtca Ksenija Pahor, ki je dodala, da bodo starši več izvedeli na NIJZ. Prav tako nam ni uspelo izvedeti, ali je okužen kdo izmed zaposlenih v vrtcu ali pa kakšna oseba, ki je obiskala vrtec, kajti otrok zanesljivo ni. Med osebami s potrjeno okužbo v petek je namreč najmlajši v starosti od 15 do 24 let. Več bo najbrž znano v naslednjih urah, najpozneje pa do ponedeljka zjutraj, ko bo vrtec Mavrica zanesljivo zaprt. 
FOTO: O. B.
FOTO: O. B.

Skupno število ljudi, pri katerih so do sedaj v Sloveniji potrdili okužbo s koronavirusom, znaša 1940, aktivnih primerov je 261.

V petek je v Sloveniji bilo hospitaliziranih 19 ljudi, dve osebi sta na intenzivni negi, dve osebi pa so odpustili iz bolnišnice. Število umrlih bolnikov s covidom 19 je še vedno 111.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije