REDARJI BODO USMERJALI

Oglejte si, kje brezplačno parkirati na praznična dneva

V okolici pokopališč bo spremenjen prometni režim. 
Fotografija: Na ljubljanskih Žalah se v teh dneh gnete ljudi. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Na ljubljanskih Žalah se v teh dneh gnete ljudi. FOTO: Blaž Samec, Delo

LJUBLJANA – Ob dnevu spomina na mrtve se v okolici pokopališč večinoma gnetejo množice ljudi, predvsem z osebnimi vozili. V večjih slovenskih občinah zato znova ponujajo možnost brezplačnega parkiranja pa tudi povečano število avtobusov mestnega prometa do pokopališč. 

Žale, prometni režim za dva praznična dneva. FOTO: MOL
Žale, prometni režim za dva praznična dneva. FOTO: MOL
Sami se odločite, kateri prevoz boste izbrali za odhod na pokopališče, 31. oktobra oziroma 1. novembra. Ta dva dneva bosta zaradi boljše pretočnosti potnikov samo na postajališču Žale mogoča vstop in izstop na vseh vratih avtobusov. Validacijo Urbane (plačilo prevoza) bodo potniki lahko izvedli neposredno pri kontrolorjih LPP, ki bodo stali pri vratih.

V Ljubljani so v okolici Žal vsa parkirišča brezplačna, na Mestni občini Ljubljana pa pozivajo občane, da parkirajo samo na označenih mestih. 


Brezplačna avtobusa v Mariboru

V Mariboru bo za ves promet zaprt del Ceste XIV. divizije, med Osojnikovo in Šolsko ulico, 31. oktobra od 01.00 ure do 1.  novembra do 23.00 ure. Na delu Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov bo uveden začasni enosmerni prometni režim – v smeri od Osojnikove ulice proti Ulici bratov Greifov. Cesta Hrenc –Malečnik, ki vodi do pokopališča Gorca v Malečniku, bo na dan mrtvih od 6.00 do 21.00 urejena kot enosmerni promet od križišča v Hrenci proti križišču v Malečniku;
 
Mestna občina Maribor na svoji spletni strani poziva prebivalce Maribora, da za prevoz na pokopališča uporabljajo javna prevozna sredstva, ki bodo v teh dneh vozila pogosteje in opravljala dodatne vožnje. Prevoz na liniji št. 3 in liniji št. 12 je 31. 10. in 1. 11. brezplačen.
 

Brezplačni avtobus tudi v Celju

V Celju bo spremenjen prometni režim okoli mestnega pokopališča, od praznične srede od 7. ure zjutraj do četrtka do 17. ure. 

Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic, Delo
Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic, Delo
Ob tem so poskrbeli za brezplačne izredne avtobusne prevoze. V sredo in četrtek od 10. do 17. ure bo avtobus podjetja Nomago vozil na krožni liniji Zgornja Hudinja–Nova vas–Lava–Čopova ulica–Glazija–Celje železniška postaja–Polule–Skalna klet–mestno pokopališče in nazaj. Avtobus bo opravil šest krožnih voženj. V četrtek, 1. novembra, bo avtobus od 8.00 do 16.30 vozil vsake pol ure na relaciji Celje železniška postaja–Polule–Skalna klet–mestno pokopališče in nazaj, so zapisali na Celje.info
 

V Kranju urejene sanitarije

Komunala Kranj svetuje obiskovalcem Mestnega pokopališča Kranj in pokopališča v Bitnjah, da se zaradi povečanega obiska pokopališč, predvsem na dan praznika 31. oktobra in 1. novembra, na pot odpravijo pravočasno. Obiskovalcem, ki živijo v neposredni bližini pokopališč, priporočajo, da se na pot odpravijo peš.

V okolici pokopališča bodo policisti nudili pomoč in po potrebi urejali promet. Za ločevanje odpadnih sveč bodo na voljo označeni zabojniki. Sanitarije bodo na mestnem pokopališču Kranj in Bitnje na dan praznika 31. oktobra in 1. novembra odprte med 7. in 19. uro, so še zapisali pri Komunali Kranj

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije