NA OBISKU

Odlična pevka tudi pri 90

Bili smo na obisku pri slavljenki Štefaniji Dvoršak v Zbigovcih.
Fotografija: Še vedno čila in bistrega duha
Odpri galerijo
Še vedno čila in bistrega duha

Štefanijo Dvoršak, ki živi v Zbigovcih, nedaleč od Gornje Radgone, je ob njenem praznovanju okroglega jubileja, 90. rojstnega dne, obiskala delegacija upokojencev in aktivistov Rdečega križa. Predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci-Zbigovci Janko Avguštin, poverjenik Jože Pajek, predsednica DU Gornja Radgona Inge Ivanek, predsednica in podpredsednica Pododbora DU Črešnjevci-Zbigovci Antonija Fridau in Marica Resnik ter poverjenica Anica Mlinarič. Gostje so slavljenki čestitali in izročili darila, čemur je sledilo druženje za obloženo mizo, za kar je poskrbela slavljenkina soseda Marica Resnik.
Slavljenka Fanika je vesela vsakega obiska, še zlasti ob jubileju. Foto: Ludvik Kramberger
Slavljenka Fanika je vesela vsakega obiska, še zlasti ob jubileju. Foto: Ludvik Kramberger

Ob prijetnem druženju in klepetu smo izvedeli, da se je Štefanija, ki jo imenujejo tudi Fanika (rojena Schwarz), rodila v družini štirih otrok, od katerih živi le še sestra Marica, 5. julija leta 1930, v Bačkovi pri Benediktu. Leta 1952 se je poročila s Feliksom Dvoršakom, s katerim sta živela v Oseku. Posvetila sta se kmetovanju na manjši podedovani kmetiji. Kot je dejala, je posest dajala vsega za življenje družine. Rodili so se jima trije otroci: Leon, ki je umrl, Franc in Feliks, ki sta si ustvarila družini, razveselili pa so jo z vnukom Dejanom in pravnukom Janom.

Po smrti moža, leta 2003, se je preselila k sinu Francu v Zbigovce. Srečna je, pove, da ima pri sinu na jesen življenja lep dom. Fanika je bila odlična pevka, v duetu s pevcem Cirilom Beričem iz Stare Gore pri Benediktu, pela je tudi v skupini ljudskih pevcev, je velikokrat nastopala na raznih prireditvah. Da še zna zapeti in da še ima lep glas, je dokazala tudi, ko nam je zapela eno izmed znanih Marijinih pesmi. Veliko ji pomeni, da ima za sosedo Marico Resnik, ki se je po upokojitvi vrnila iz Ljubljane v domače kraje. Ta ji vedno stoji ob strani. Zadovoljna je, da si še lahko sama skuha. Sploh pa je Fanika kljub visokim letom izjemno zdravega duha in uma, pa tudi zdravje ji dobro služi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije