ŽALOSTEN

Ob izgubi sodelavca je Aleš vsem voznikom namenil nekaj besed

Delavec Darsa je s posnetki z avtoceste pokazal, kako nevarno je njihovo delo na cesti.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Dars

Pisali smo o tragični prometni nesreči, v kateri je v torek zvečer na štajerski avtocesti med Tepanjem in Slovensko Bistrico umrl delavec Darsa, ki je opravljal vzdrževalna dela na odstavnem pasu. Nesrečo je povzročil voznik, pri katerem so pozneje namerili 0,64 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Voznik na kraju trčenja ni ustavil, pač pa se je tja vrnil šele pozneje.

Na tragični dogodek se je na facebooku odzval sodelavec pokojnega Aleš Jelen, ki je v zapisu opozoril na nevarno naravo dela vzdrževalcev cest in okaral nepozorne voznike, »ki so kljub opozorilnim znakom na vozilih Darsa slepi ali pa na telefonih«.

Ob zapisu, ki ga objavljamo spodaj, je dodal še videoposnetka, ki nazorno prikažeta, kako nevarno je delo na cestah.

Za ogled posnetka počakajte nekaj trenutkov, da se naloži:

»Že tako osovraženi darsovci, ki pač ne počnemo drugega, kot guncamo afne in vlečemo bajno plačo – ob tem naj pripomnim, da smo malo nad minimalcem – opravljamo tudi delo, ki je namenjeno varnosti vseh uporabnikov avtocest v Sloveniji.  

V prvem posnetku prikazujem, kako opravljam meritev slanosti vozišča, s čimer preprečujemo morebitno poledico. Predpisana je namreč minimalna slanost vozišča v zimskem času. Kljub vsem opozorilnim znakom na vozilu je večina voznikov slepih ali pa na telefonih. Bog ne daj, da bi se preusmerili na prehitevalni pas. Marsikateri junak pa ob tem trobi in veselo dviguje ... pač, kultura.«

Na drugem posnetku pa z Andrejem varujeva vozilo v okvari na enem nevarnejših odsekov v smeri Trojan, in sicer na počasnem pasu pred Podmiljem. Ko je voznik v stiski, pa pokaže, da je vesel.

Zato pomislite na nas na cesti tudi takrat, ko pade kakšna snežinka. Tudi mi smo samo ljudje, očetje, sinovi, dedki ... Lep in miren božič vam želim ter srečno in varno.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije