PREDVOLILNA OBLJUBA

Nova državna letalska družba? To v SAB pravijo o obljubi ...

Imajo načrt.
Fotografija: Adria Airways je neslavno končala svoje letenje. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Adria Airways je neslavno končala svoje letenje. FOTO: Leon Vidic, Delo

Hitro po novem letu se bo začel predvolilni boj, politične stranke pa so že začele dejavnosti pred aprilskimi volitvami. V stranki Alenke Bratušek (SAB) so se denimo lotili odštevanja do volitev, vsak dan pa ob tem objavijo eno od svojih političnih zavez in obljub. Nedavno so v sklopu 'odštevanja' obljubili tudi, da bodo v novi vladi poskrbeli za to, da bo Slovenija dobila novega državnega letalskega prevoznika. 

Na vodstvo stranke smo v zvezi s to namero naslovili nekaj vprašanj: zanimalo nas je, ali ima stranka že načrt za ustanovitev novega letalskega prevoznika, koliko sredstev za ustanovitev novega prevoznika predvideva ta načrt, kako jih namerava zagotoviti in kateri bodo ključni koraki pri ustanovitvi družbe, da se ne ponovi scenarij Adrie Airways.

Iz službe za odnose z mediji so nam na vprašanja odgovorili v enem stavku, in sicer (nelektorirano): »V tem mandatu se je izkazalo, da Slovenija nujno potrebuje nacionalnega letalskega prevoznika. Za ta namen imamo načrt in plan, za katerega verjamemo, da se ju da izpeljati.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije