BRRRR

Nevarnost še ni mimo, samo poglejte te temperature

V sredo se bo pooblačilo, prihajajo padavine.
Fotografija: Vas je kaj zeblo? FOTO: Yuran-78, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Vas je kaj zeblo? FOTO: Yuran-78, Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V zahodnih krajih bo mogoča kakšna kaplja dežja. Ponekod bo prehodno zapihal veter južnih smeri. Po mrzlem jutru se bodo najvišje dnevne temperature povzpele od 12 do 17 stopinj Celzija.

Zjutraj je bilo marsikje pod ničlo ali pa malo nad lediščem. Po podatkih agencije za okolje (Arso) so ob 7. uri na Kredarici izmerili –10 stopinj Celzija, v Ratečah pa –4. Zaradi sončnega vremena se bodo temperature hitro dvignile, nevarnost pozebe pa bo še v sredo zjutraj v najbolj izpostavljenih legah.

Temperature ob 7. uri zjutraj. FOTO: Arso
Temperature ob 7. uri zjutraj. FOTO: Arso


Današnje jutro je bilo po napovedih najhladnejše, saj bodo temperature do konca tedna nad ničlo. V sredo zjutraj bo še hladno, a ne tako zelo kot danes, saj se bodo temperature gibale od 0 do 6 stopinj Celzija. Tako tudi v sredo še obstaja možnost pozebe, a le v najbolj izpostavljenih legah, je za STA pojasnil dežurni vremenoslovec pri Arsu Benedikt Strajnar, nato pa bo nevarnost mimo.

Sreda bo sončna, popoldne pa se bo od zahoda pooblačilo. Zvečer bo na zahodu začelo rahlo deževati. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 8, najvišje dnevne od 14 do 19 stopinj Celzija.
Temperature, ki nas čakajo v naslednjih dneh. FOTO: Arso
Temperature, ki nas čakajo v naslednjih dneh. FOTO: Arso

V četrtek bo pretežno oblačno s padavinami, delno s plohami ali z nevihtami. Dopoldne bo še pihal jugozahodni veter. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije