Predstavitvena informacija

Ne zamudite! Časa imate do nedelje!

Odrinite v Celje in odkrijte pestro dogajanje na Celjskem sejmu ter ugodne sejemske popuste, bogate nagradne igre in veliko svežih novic ter informacij!
Fotografija: Sejem MOS je odprl svoja vrata. Obiščite ga med 13. in 17. septembrom 2023. FOTO: Celjski Sejem
Odpri galerijo
Sejem MOS je odprl svoja vrata. Obiščite ga med 13. in 17. septembrom 2023. FOTO: Celjski Sejem

Danes je odprl svoja vrata največji sejem na Celjskem sejmu, sejem MOS, ki bo trajal vse do nedelje, do 17. septembra. Gre za največjo poslovno-sejemsko prireditev v Sloveniji in širše z že 55-letno tradicijo. Ker bo na Mosu letos še posebno slavnostno zaradi jubileja, se obeta kar nekaj novosti, ki si jih morate ogledati in jih doživeti.

Enkratno! Toliko nagradnih iger in popustov

Razstavljavci so pripravili veliko nagradnih iger, sejemskih popustov in prikazov svojih izdelkov, tako da bo res pestro in zabavno. Izvedeli in dobili boste veliko informacij o vsem, kar ponujajo, veliko bo predavanj, spremljajočih prireditev, izvedeli boste novosti, ki se pripravljajo na ministrstvih – od razpisov za evropska sredstva do tega, kako in kje vložiti digitalne obrazce za vse mogoče vloge. Dijaki in učenci bodo spoznali številne poklice, izvedeli bodo, kje zaposlujejo, na katere šole se lahko vpišejo in kje dobijo štipendije.

Če pa gradite, prenavljate, kupujete opremo ali sončno elektrarno, potem je MOS pravi odgovor za vas. Gre za sejemski dogodek leta, ki ga ne smete izpustiti. Pokriva namreč tako različna področja, da vsak najde zase, kar potrebuje. Preverite ponudbo letošnjega Mosa.

FOTO: Celjski Sejem
FOTO: Celjski Sejem

5 x MOS

Na sejmu MOS se vsako leto predstavljajo različne tematike. Tako boste spoznali:

  • MOS DOM
  • MOS TEHNIKA ENERGETIKA
  • MOS TURIZEM
  • MOS B2B
  • MOS PLUS

Pestra in vsestranska vsebina 55. Mosa

Vsako leto veliko zanimanja požanjejo ulica obrti in rokodelske delavnice, kjer se lahko učenci, dijaki pozanimajo o svojem želenem poklicu. Lahko se pozanimajo o kadrovskih štipendijah ali celo o zaposlitvi.

V eni izmed večjih sejemskih dvoran bo velika ponudba turističnih destinacij po vsej Sloveniji, predstavljale se bodo butične lokacije, kmetije, ponudniki domače hrane. Tako ne bodo manjkali številne degustacije in spoznavanje slovenskih kulinaričnih posebnosti po pokrajinah.

V celoti pa bo vsebina sejma usmerjena v zeleni prehod s sončnimi elektrarnami, v e-mobilnost, digitalizacijo v javnih institucijah.

Na sejmu boste našli vse za dom, gradnjo, mojstri bodo lahko raziskali ponudbo orodij, veliko bo tudi tradicionalne sejemske ponudbe. Letos, ob jubilejnem 55. Mosu, bo tudi veliko animacij in delavnic za otroke, prav tako za mlade in odrasle.

Lahko pa boste tudi sodelovali v veliki nagradni igri Celjskega sejma, 1. nagrada bo luksuzni vikend paket v Rimskih termah, 2. nagrada pa kolo znamke Puch. Več odkrijete ob obisku sejma.

FOTO: Celjski Sejem
FOTO: Celjski Sejem

Pestra vsebina Mosa po dvoranah

A – izdelki široke potrošnje in izdelki za osebno rabo

C, C1 – turistične destinacije in kulinarika

D – stavbno pohištvo, garažna in industrijska vrata, notranja in zunanja, senčila, tende, ograjni sistemi, gradnje hiš, zunanja ureditev, talne obloge, notranja oprema

E – pohištvo in notranja oprema, kuhinjsko pohištvo, postelje, štedilniki, razsvetljava, čistilni sistemi

K – oprema in orodje za podjetja in domače mojstre, profesionalne energetske rešitve, kamping in karavaning

L – energetika, fotovoltaika, sanitarne in strojne instalacije, čistilne naprave in komunalna oprema, logistične in infrastrukturne storitve

L1 – ministrstva, digitalizacija, OZS, območne obrtno-podjetniške zbornice, strokovne sekcije zbornice, informacijsko-komunikacijske tehnologije in poslovne storitve, Mosovi podjetni talenti

zunanji prostori – MOS DOM, MOS Tehnika Energetika, MOS plus

FOTO: Celjski Sejem
FOTO: Celjski Sejem

Digitalizacija in ministrstva

Letošnji MOS bodo obiskala številna ministrstva, ki bodo obiskovalcem predstavila digitalne storitve javnih ustanov in popolno digitalno preobrazbo, ki bo korenito olajšala naša vsakdanja opravila ob obisku teh ustanov.


Naročnik oglasne vsebine je Celjski sejem d.d.

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije