VAJA

V tem slovenskem kraju se bo za vikend zgodila množična prometna nesreča

Nujno branje, da ne bo presenečenj.
Fotografija: Množična prometna nesreča na Primorki leta 2016. FOTO: arhiv S. N.
Odpri galerijo
Množična prometna nesreča na Primorki leta 2016. FOTO: arhiv S. N.

»Prek vikenda se bo v Postojni zgodila množična nesreča v prometu,« se glasi napoved Zavoda reševalni pas, ki ljudi ozavešča o varnosti v prometu, predvsem pa o pomembnosti vzpostavitve reševalnega pasu v primeru zastojev na slovenskih avtocestah.

Kot pojasnjujejo, gre za izobraževanje v organizaciji PGD Postojna in tamkajšnjih reševalcev, namenjeno vsem intervencijskim službam, ki se tudi v resničnem scenariju odzovejo na tak klic. »Bogate izkušnje s terena, ki jih omenjeni enoti imata, bodo tokrat uporabili za namen izobraževanja in Zavod reševalni pas je seveda zraven in bo zraven tudi na samem seminarju, saj vedno podpiramo take ideje,« so zapisali.

V soboto v dopoldanskih urah se bo v Postojni odvila večja vaja, na kateri bodo poleg služb zdravstva in gasilstva sodelovali tudi trije helikopterji.

V dveh letih kar dve množični prometni nesreči

Na primorski avtocesti leta 2016 je bilo v verižnem trčenju udeleženih okoli 70 vozil. V nesreči so umrli štirje ljudje: 60-letni Vrhničan, 19-letna Ljubljančanka, 63-letni državljan Romunije in 30-letni državljan BiH. Več kot 30 je bilo poškodovanih.

Dve leti pred tem pa je pri Postojni trčilo 51 vozil. V nesreči je bilo udeleženih 120 ljudi, ena oseba je umrla, 29 je bilo poškodovanih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije