ANKETA NEDELJSKIH NOVIC

Največ bralcev bo čofotalo na Hrvaškem

Cene aranžmajev, nastanitev in preostalih storitev so vedno višje, pri čemer v letošnjem letu s silnimi podražitvami vodi Hrvaška, o čemer smo pisali že v prejšnjih Nedeljskih novicah. Zato smo bralce spletne izdaje pobarali, kakšni so njihovi načrti za letošnji dopust.
Fotografija: ženska dekle morje veselje čofotanje plavanje FOTO: Shevtsovy Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
ženska dekle morje veselje čofotanje plavanje FOTO: Shevtsovy Getty Images/istockphoto

Juhu, počitnice so tu! Šolarji imajo letos kar deset celih tednov počitnic, starši pa, seveda, neprimerno manj. Kateri delodajalec razen morda javni sektor pa bi nam dal toliko (plačanega) dopusta? Pa še denarja ni ravno na pretek, čeprav se je gospodarska kriza uradno končala že pred leti. Cene aranžmajev, nastanitev in preostalih storitev so vedno višje, pri čemer v letošnjem letu s silnimi podražitvami vodi Hrvaška, o čemer smo pisali že v prejšnjih Nedeljskih novicah. Zato smo bralce spletne izdaje pobarali, kakšni so njihovi načrti za letošnji dopust.

anketa FOTO: Sn
anketa FOTO: Sn


Največji delež udeležencev naše ankete, in sicer 37 odstotkov, bo letos dopust preživel na Hrvaškem. Četrtina jih bo počitnikovala v Sloveniji, devet odstotkov jih bo odpotovalo drugam v tujino, a ne predaleč, šest odstotkov si jih bo privoščilo eksotično potovanje v daljnih krajih, 23 odstotkov pa jih bo ostalo doma.

anketa FOTO: Sn
anketa FOTO: Sn

Na vprašanje, kaj bodo počeli na dopustu, je skoraj polovica (43 odstotkov) odgovorila, da bodo čofotali v vodi, 21 odstotkov jih bo lenarilo, 13 odstotkov jih bo odkrivalo neznane kraje in ljudi, šest odstotkov jih bo šlo v hribe, 17 odstotkov udeležencev pa bo hladilo noge v lavorju pred televizijskim zaslonom.

anketa FOTO: Sn
anketa FOTO: Sn

Največ sodelujočih v anketi (35 odstotkov) je na vprašanje, koliko nameravajo zapraviti za dopust, odvrnilo, da malo oziroma nič, 28 odstotkov jih je pripravljenih odšteti do 500 evrov, natanko petina do tisoč evrov, 17 odstotkov pa bo za dopust odštelo več kot tisočaka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije