NEPRIMERNO OBNAŠANJE

Najprej je zaklel »Ma u pi*** ma***«, zdaj se je opravičil

Spoznal je, da so bile njegove besede neprimerne.
Fotografija: Poslanec je zahteval repliko. FOTO: RTVS
Odpri galerijo
Poslanec je zahteval repliko. FOTO: RTVS

LJUBLJANA – Podpredsednik državnega zbora Branko Simonovič (Desus) se je danes v izjavi za javnost opravičil za kletvico, ki jo je izrekel med sredinim vodenjem izredne seje na temo migracij. Opravičilu je dodal še navedbo, da so bile njegove besede neprimerne.

Iz njegovih ust so priletele sočne kletvice. FOTO: RTVS
Iz njegovih ust so priletele sočne kletvice. FOTO: RTVS

Sredino izredno sejo na temo migracij so sicer zaznamovali številni zapleti in vroča razprava, po mnenju nekaterih pa tudi neprimerno vedenje nekaterih poslancev.

Več zapletov

Podpredsednik državnega zbora Jože Tanko, ki je vodil sejo, je namreč to popoldne prekinil, ker pristojne službe kljub njegovi zahtevi s seje niso odstranile poslanca SMC Janija Möderndorferja. Ta naj bi po mnenju Tanka omalovažujoče govoril o predsedniku SDS in poslancu Janezu Janši, za kar se ni želel opravičiti.

Sejo so nato po več prekinitvah nadaljevali čez dve uri, na njej pa je bil navzoč tudi Möderndorfer, ki je v razpravi zahteval, naj mu tedaj predsedujoči Simonovič da možnost replike. Ko je poslanec to večkrat ponovil, mu je Simonovič dejal »izvolite proceduralno«, nato pa izrekel še kletvico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije