PROMETNO STANJE

Bralka čakala uro in pol: Sezona dopustov se še sploh ni začela in je že kaos

Na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje se pri vstopu v državo čaka uro do dve.
Fotografija: Eno uro in pol so čakalni na mejnem prehodu. FOTO: Bralka Martina
Odpri galerijo
Eno uro in pol so čakalni na mejnem prehodu. FOTO: Bralka Martina

Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško, najbolj na prehodih Sečovlje, Dragonja, Jelšane, Gruškovje in Dobovec, nastaja gneča pri vstopu v državo in izstopu iz nje. Pred karavanškim predorom je medtem ob vračanju tujih turistov zastoj trenutno dolg tri kilometre. Zgoščen je tudi promet med Logatcem in Ljubljano ter na Obali in pred Bledom.

Na mejnih prehodih Dragonja, Sečovlje, Jelšane, Gruškovje in Dobovec je tako za vstop v državo treba čakati uro do dve, na Sočergi in Zavrču pa po podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste okoli eno uro. Krajše čakalne dobe, okoli pol ure, so medtem ob izstopu iz države. Na drugih prometnejših mejnih prehodih na jugovzhodu in vzhodu države se čaka do največ 30 minut.

O dolgih kolonah in čakalnih dobah poročajo tudi naši bralci. Bralka Martina pravi tako: »Sezona dopustov se še sploh ni začela in je že kaos na naših mejnih prehodih. Mejni prehod Ormož. Čakalna doba ura in 25 minut.«

Eno uro in pol so čakalni na mejnem prehodu. FOTO: Bralka Martina
Eno uro in pol so čakalni na mejnem prehodu. FOTO: Bralka Martina

Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj trenutno dolg tri kilometre. Za voznike, ki se odpravljajo v Kranjsko Goro in Jesenice, je obvoz mogoč prek izvoza Lipce.

Z drugih delov avtocestnega omrežja za zdaj ne poročajo o večjih zastojih, je pa promet zgoščen med Logatcem in Ljubljano.

Zastoji so v poletni sezoni stalnica tudi na cesti med Lescami in Bledom. Tudi danes je tam promet zgoščen z zastoji. Od ponedeljka do vključno srede bodo tam potekala nujna vzdrževalna dela preplastitve cestišča na 400-metrskem odseku Betinovega klanca ob vstopu na Bled. Med deli bo promet potekal izmenično enosmerno.

Zastoji nastajajo tudi na cestah Lucija–Strunjan in Šmarje–Koper v Istri.

Med 11. uro in 16.40 bodo sicer zaradi zadnje etape dirke po Sloveniji občasne popolne zapore na cestah med Vrhniko, Ljubljano, Trebnjim in Novim mestom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije