ZIMSKE RAZMERE

Na cestah nekaj težav! Če na teh območjih nimate zimske opreme, vam grozi kazen

Verige so obvezne na cesti čez prelaz Vršič in na avstrijski strani prelaza Ljubelj.
Fotografija: FOTO: Zaslonski Posnetek
Odpri galerijo
FOTO: Zaslonski Posnetek

Zaradi burje je na vipavski hitri cesti med Nanosom in Selom prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike ter vozila s ponjavami do osem ton. Na cestah v višjih predelih se sneg oprijema cestišč, v tem primeru je obvezna zimska oprema. Zaradi podrtega drevja je zaprta cesta Maribor–Dravograd med hidroelektrarno in Lovrenškim mostom.

Verige so obvezne na cesti čez prelaz Vršič in na avstrijski strani prelaza Ljubelj, opozarja prometnoinformacijski center.

Meja sneženja se bo dvignila na 900 metrov

Danes bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo čez dan dvignila na nadmorsko višino okoli 900 metrov. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem od 11 do 15 stopinj Celzija, poroča Agencija RS za okolje.

Zvečer in ponoči se bodo padavine prehodno okrepile, meja sneženja se bo spuščala. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5 stopinj.

V sredo bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 metrov. Popoldne se bo oblačnost trgala, nastale bodo posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, v Zgornjesavski dolini okoli 4, na Primorskem do 15 stopinj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije