SPREMEMBA VODSTVA

Miro Cerar se poslavlja. Poglejte, kdo ga bo najverjetneje nasledil

Kongres stranke bo 5. oktobra.
Fotografija: Kot premier je odstopil marca lani. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Kot premier je odstopil marca lani. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je danes oddal soglasje h kandidaturi za predsednika SMC, je prvo razkrilo Delo. Za zdaj je to edina kandidatura za predsednika stranke, mogoče pa jih je oddati še do 31. avgusta. Kongres, na katerem se bo od vrha SMC poslovil dosedanji oziroma prvi predsednik SMC Miro Cerar, bo 5. oktobra v Ljubljani.

Cerar je umik z vrha stranke napovedal junija, po slabem izidu SMC na majskih evropskih volitvah. Odtlej so bile tudi glasne špekulacije, da ga bo najverjetneje nasledil Počivalšek, ki je minister iz kvote SMC in član strankinega izvršnega odbora.

Kot je na twitterju sporočil Počivalšek, se je ta izziv odločil sprejeti ob izraženi podpori izvršnega odbora SMC, poslancev, lokalnih odborov in predvsem Cerarja. »Podpora Mira Cerarja mi pomeni največ, saj me je ravno on osebno povabil k delu v svoji vladi in k delu v stranki,« je še razkril minister za gospodarstvo. Kot je še zapisalo Delo, bo ena od prednostnih nalog novega šefa revitalizacija stranke. SMC je v zadnjih merjenjih javnega mnenja zasidrana na dnu lestvice podpore.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije