ŠOLA V ČASU KORONE

Ministrica nagovorila šolarje: Težko je (VIDEO)

Simona Kustec je pohvalila tako šolarje kot učitelje in tiste v vrtcih.
Fotografija: Simona Kustec je pohvalila šolarje in vrtčevske otroke kot tudi zaposlene v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. FOTO: MIZS, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Simona Kustec je pohvalila šolarje in vrtčevske otroke kot tudi zaposlene v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. FOTO: MIZS, posnetek zaslona

Dva tedna po tem, ko so se šolarji v skladu z modelom B vrnili v šolske klopi, jih je nagovorila ministrica za izobraževanje in strnila nekaj vtisov ter dejstev o prvih 14 dnevih izvajanja vzgojno-izobraževalnega procesa. Simona Kustec se je zahvalila šolarjem, da so za zgled vsem ostalim.
 
Preberite tudi:

V nedeljo občuten upad okužb, padel neslavni rekord



»Po prvih dveh tednih so nam tako šolajoči, vrtčevski otroci, predvsem pa tudi zaposleni pokazali, kako se odgovorno, umirjeno in razumno izobražuje in vzgaja v teh zahtevnih časih. Številčni podatki nam kažejo, da je danes v vrtcih in šolah po Sloveniji okuženih 0,03 odstotka vseh vključenih, 0,3 odstotka pa je takih, ki so v karanteni,« je povedala in dodala, da se prve skupine v tem tednu že aktivno vračajo tudi v vrtce in šole. »Spodbudno je tudi, da o okužbi ne poroča nobena šola s prilagojenim programom ali zavod za vzgojo in izobraževanje otrok ter mladostnikov s posebnimi potrebami,« je dejala.

»Skupaj zmoremo«

»Odzivi, izkušnje, ocene vključenih, ki jih dobivam neposredno iz prve roke sporočajo, da je proces v tem obdobju zahteven, da je težko,« je ocenila ministrica in dodala, da se z medsebojnim sodelovanjem, razumevanjem in pomočjo zmore. »Zmore poiskati rešitve in zagotavljati strokoven ter varen vzgojno-izobraževalni proces.« Tudi na ministrstvu vsakodnevno spremljajo, kaj se dogaja v šolah in vrtcih, ter se odzivajo, je zagotovila.

»V vrtcih in šolah se varno in odgovorno izvaja vzgojno-izobraževalni proces. To je prvo in zadnje dejstvo. Hvala, da nas kot celotno družbo s svojim odnosom učite, kako živeti z virusom. V prvih dveh tednih ste trem Z-jem (znanje, zdravje in zaupanje) dodali še četrtega – zrelost,« je zaključila svoj nagovor.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije