RUŠENJE VLADE

Minister Počivalšek je jezen: tajen dokument, on pa o njem v javnosti

Hoče nazaj svoje dobro ime.
Fotografija: Zdravko Počivalšek. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Zdravko Počivalšek. FOTO: Matej Družnik, Delo

Prvak SMC in gospodarski minister Zdravko Počivalšek napoveduje, da se bo argumentirano in dokumentirano odzval na osnutek revizijskega poročila računskega sodišča glede nakupa zaščitne in medicinske opreme v epidemiji. Osnutek so pričakovali in po hitrem pregledu po njegovem ne vsebuje nič takega, kar sicer širijo nekateri mediji.

»Želim si, da se zgodba nabave medicinske opreme dokončno razišče in zaključi, še posebej glede moje vloge v njej. Rad bi dokončno zavrnil medijsko predstavljene očitke in hočem nazaj svoje dobro ime,« je v pisnem odzivu na današnjo novinarsko konferenco predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela navedel Počivalšek. Dodal je, da z vsemi organi tvorno sodeluje.

Ob tem je minister poudaril, da so politične zgodbice, povezane s konstruktivno nezaupnico in napovedano instrumentalizacijo preiskave za rušenje vlade, nesprejemljive. Verjame, da bodo vsi organi, ki preiskujejo to zadevo, ravnali korektno in da nanje ne bo vplival politični pritisk tega trenutka.


Res nenavadno: dokument tajen, on pa pripravi novinarsko konferenco

Je pa po njegovem mnenju zelo nenavadno, da je predsednik računskega sodišča na novinarski konferenci sploh predstavil osnutek poročila, saj gre za vmesen in tajen dokument, na katerega se bodo revidiranci šele odzvali. »Dejstvo, da se to dogaja v obdobju rušenja vlade in le nekaj ur pred sejo sveta naše stranke, meče zelo čudno luč na celotni postopek,« je podobno kot pred nekaj dnevi, ko je Vesel v zvezi s tem že nastopil v javnosti, dejal predsednik SMC. Ponovno je poudaril, da so v težkih časih z ekipo trdo in pošteno delali, da so zdravstvenemu sistemu zagotovili nujno opremo. »Na naše delo sem ponosen in zavračam vse obtožbe, ki jih širijo mediji in opozicija.«

Računsko sodišče je namreč danes izdalo osnutek revizijskega poročila glede nabave zaščitne in medicinske opreme zaradi epidemije covida 19. Policiji so poslali dokument, v katerem so 13 izvedenih pogodb označili kot takšne, kjer bi lahko bili zaznani sumi kaznivega dejanja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije