ODLOČENO

Med poslanci nova obraza: Dušan Verbič in Tadeja Šuštar

Brglezu in Novakovi je s potrditvijo mandatov evropskih poslancev prenehal mandat poslancev v državnem zboru.
Fotografija: Milan Brglez. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Milan Brglez. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

LJUBLJANA – Namesto novoizvoljenih evropskih poslancev Milana Brgleza in Ljudmile Novak sta v poslanske klopi ob začetku današnje redne seje državnega zbora sedla nadomestna poslanca. Dušan Verbič se je pridružil poslancem SMC, poslanski skupini NSi pa Tadeja Šuštar.

Brglezu in Novakovi je namreč s potrditvijo mandatov evropskih poslancev prenehal mandat poslancev v državnem zboru.

Verbič in Šuštarjeva sta poslanski mesti zasedla po izidih lanskih parlamentarnih volitev. Ker je bil Brglez, sicer dosedanji poslanec SD, na njih izvoljen na listi SMC, mandat nadomestnega poslanca pripada tej stranki. V državni zbor se je tako vrnil magister pravnih znanosti Dušan Verbič, ki je bil poslanec SMC že v prejšnjem mandatu, ko je vodil tudi odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Brgleza, ki je bil v prejšnjem mandatu vidni član SMC in tudi predsednik državnega zbora, so namreč kmalu po parlamentarnih volitvah izključili iz stranke, zato je zapustil poslansko skupino SMC in se pridružil poslancem SD. S tem je SD pridobila poslanca več in jih je doslej imela 11, SMC pa devet, z Brglezovim odhodom pa sta stranki po številu poslancev znova izenačeni, obe jih imata po deset.

Ljudmilo Novak pa je kot poslanka NSi nasledila biologinja in domžalska občinska svetnica Tadeja Šuštar, sicer tudi nekdanja podpredsednica podmladka NSi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije