ZDRAHE V KOPRU

Matoz sporočil, kaj bo storil Popovič: Bržan že vleče poteze

To se bo dogajalo v prihodnjih tednih.
Fotografija: Boris Popovič in Franci Matoz. FOTO: Boris Šuligoj
Odpri galerijo
Boris Popovič in Franci Matoz. FOTO: Boris Šuligoj

KOPER – Petnajst dni po tem, ko je bilo na ustanovni seji Mestne občine Koper potrjeno, da se županski mandat podeli Alešu Bržanu, pritožba Borisa Popoviča pa se zavrne, so njegovemu pooblaščencu odvetniku Franciju Matozu naposled poslali sklep seje.

»Sklep seje z dne 21. 12. 2018 sem prejel danes. Preučil bom prejeto in prihodnji teden vložil pritožbo na upravno sodišče,« je za Slovenske novice povedal odvetnik Matoz. To mora o pritožbi odločiti v 30 dneh.

Direktorica razrešena

Bržan je včeraj razrešil direktorico občinske uprave, pravnico Sabino Mozetič, ki je bila na tem delovnem mestu 16 let. Mozetičeva razrešitve ni želela komentirati. Javnega razpisa za to delovno mesto MOK še ni izdal, so pa zelo glasne govorice, da bo razpis zgolj formalnost. Direktor občinske uprave bo Aleksander Pahor, ki je vodil volilno kampanjo Bržana. Ravno tako smo iz virov blizu Bržana izvedeli, da bo predstojnik urada za okolje in prostora namesto Georgija Bangijeva postal brat odvetnika, občinskega svetnika in predsednika mandatne komisije MOK Janeza Starmana, Marko Starman iz stranke SLS. Prišel bo delat iz Izole v Koper.

Kar štirje podžupani

Bržan odpira več vodilnih delovnih mest. Namesto dveh podžupanov, kot ju je imel Popovič, bodo po novem kar štirje. Z javnim denarjem bodo plačani trije nepoklicni in en poklicni. Bržan je povlekel še eno potezo, ki bo davkoplačevalce utegnila dosti stati. Iz urada za družbene dejavnosti bo naredil dva oddelka in zaposlil nov vodilni kader.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije