Predstavitvena informacija

Kmetje in gozdarji, obiščite ta sejem

Zaradi novega strokovnega sejma Agritech si je kmetijsko-gozdarsko mehanizacijo zdaj prvič pri nas mogoče ogledati tudi pozimi. Da je stroka tak sejem potrebovala, je že prvi dan pokazal množičen obisk. Agritech bo v Celju odprt do nedelje.
Fotografija: FOTO: Matic Gabriel
Odpri galerijo
FOTO: Matic Gabriel

Na več kot 16.000 m² pokritih in ogrevanih površin si lahko ogledate izdelke in storitve več kot 200 blagovnih znamk, ki jih predstavlja 66 razstavljavcev. Nekaj večjih in bleščečih strojev vas bo presenetilo že tik pred vhodom na sejmišče.

FOTO: Matic Gabriel
FOTO: Matic Gabriel




Velika podpora kmetijskega ministrstva
Gneča na sejmu, ki se kar sveti od najnovejše kmetijsko-gozdarske mehanizacije, je že prvi dan potrdila besede državnega sekretarja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jožeta Podgorška, ki je ob odprtju dejal, da je zdaj čas, ko kmetijska gospodarstva razmišljajo o nakupih za novo sezono. Na ministrstvu podpirajo posodabljanje kmetijskih gospodarstev in digitalizacijo na področju kmetijstva izpostavljajo kot eno od nuj.

FOTO: Matic Gabriel
FOTO: Matic Gabriel

Novejša mehanizacija je ključna za varnost
S sodobno opremo lahko preprečimo marsikatero nesrečo. Sejem Agritech spremlja kar nekaj dogodkov na temo varnosti. Pri programu sodelujejo Zavod za gozdove Slovenije, Zveza lastnikov gozdov Slovenije, Zveza slovenske podeželske mladine, Kmetijsko gozdarski zavod, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Združenje proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnike (ZKGT).

FOTO: Matic Gabriel
FOTO: Matic Gabriel

Priložnosti za mlade
ZKGT je tudi glavni pobudnik sejma in si močno prizadeva povezati celotno stroko. Ker na svojem področju zaznavajo pomanjkanje kadra, so predstavili tudi 17 štipendij, ki jih razpisujejo za mlade. Vsi, ki vas štipendije zanimajo, lahko več o njih izveste tukaj.
 

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije