ZIMSKE RADOSTI

Kam na sankanje za vikend? Tu je 10 predlogov

Predajte se zimskim radostim, ki nam jih je narava letos ponudila že v začetku decembra.
Fotografija: Smučanje in sankanje v Kranjski Gori. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Smučanje in sankanje v Kranjski Gori. FOTO: Roman Šipić, Delo

Tokrat nam je sneg omogočil zimske radosti že v začetku decembra. Da bi ta konec tedna izkoristili za športne dejavnosti, smo vam pripravili 10 predlogov, kam se lahko odpravite na sankanje, to pa združite z družinskim izletom in spoznavanjem slovenskih krajev ali pa občudovanje praznične razsvetljave v bližnjih mestih. 

Pokljuka

Med najbolj priljubljenimi lokacijami za sankanje je Pokljuka. Na voljo je več sankališč, eno tudi v neposredni bližini hotela in parkirišča, ki so primerna za manjše in večje otroke, seveda pa tudi odrasle.

Kranjska Gora

Urejeno imajo nočno sankanje v Gozdu - Martuljku, sicer pa je za sankanje primernih veliko hribčkov okoli smučišča v Kranjski Gori ali smučišča v Mojstrani. 

Velika planina

Tudi na Veliki planini je mogoče sankanje ponoči. Na urejenem in osvetljenem sankališču se lahko sankate ob koncih tedna. Od nihalke do začetka sankaške proge vas popelje sedežnica, proga pa je ustrezno označena in zaščitena.

Logarska dolina

Logarska dolina ponuja več lokacij za sankanje. V dolini so urejena sankališča ob kapeli Kristusa Kralja na vstopu v park, na smučišču Logarska dolina in TK Lenart. Sanke si lahko tudi izposodite.

Ljubelj

Tu se bo treba za užitek malce potruditi, do koče je za približno uro hoje. 

Tamar.  FOTO: Mavric Pivk, Delo
Tamar.  FOTO: Mavric Pivk, Delo

Tamar

Ena izmed najslikovitejših kulis, še posebej pozimi. Tudi tu je hoje do koče okoli ene ure, pot nazaj pa bo veliko zabavnejša s sankami.

Vogel

Na Voglu je proga za sankanje urejena v otroškem parku, sani si lahko izposodite na postajah gondole.

Soriška planina

Sankaška proga je urejena ob manjšem smučišču, kjer po navadi ni gneče.

Krvavec

Na smučišče blizu Ljubljane se lahko odpravite na nočno sankanje, ki je mogoče ob petkih in sobotah, vendar le ob 30 prijavljenih osebah. Sankanje poteka po progi Tiha dolina med 16.30 in 19.00. Možna je tudi izposoja sank ter oblačil in obutve.

Rogla

Za spust s sanmi je primernih večina klancev na Rogli, urejeno imajo tudi večerno sankanje.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije