Predstavitvena informacija

Kam je šel ves denar v zadnjih 20 letih?

Ob dvajseti obletnici članstva Slovenije v Evropski uniji se lahko veselimo napredka in uspeha države v evropskem povezovanju.
Fotografija: Vinjan FOTO: Predstavništvo Evropske Komisije V Sloveniji
Odpri galerijo
Vinjan FOTO: Predstavništvo Evropske Komisije V Sloveniji

V preteklih dveh desetletjih je Slovenija doživela korenite spremembe, ob tem pa se je življenje za njene prebivalce v marsičem občutno izboljšalo. 

  • Vstop Slovenije v schengensko območje je omogočil večjo mobilnost prebivalstva, kar širi obzorja, omogoča kulturno izmenjavo in ponuja poslovne priložnosti po vsej celini.
  • Prevzem evra kot skupne evropske valute je poenostavil trgovanje in finančne transakcije, kar je slovenskemu gospodarstvu prineslo stabilnost in gospodarsko rast. Slovenska podjetja so izkoristila uvedbo evra za odkrivanje novih trgov in povečanje izvoza.
  • Milijarde evrov iz evropskih kohezijskih in drugih skladov so Sloveniji omogočile posodobitev infrastrukture, izboljšanje socialnih programov ter večja vlaganja v raziskave in razvoj.
  • Program Erasmus+ je slovenskim študentom, mladim in učiteljem prinesel izboljšanje izobraževalnih izkušenj, spodbudil občutek evropske identitete in solidarnosti.

ZANIMA ME VEČ


Naročnik oglasne vsebine je Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije