DOBRA PLAČA

Kaj študirati, da boste imeli najvišjo plačo?

Preverili smo, kakšne kadre potrebujejo podjetja, ki najbolje plačujejo svoje zaposlene.
 
Fotografija: Kaj študirati, da boste imeli najvišjo plačo? FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Kaj študirati, da boste imeli najvišjo plačo? FOTO: Pixabay

V zadnjem letu so se povprečne plače ponekod v Sloveniji zaradi dodatkov za uspešnost zvišale tudi za tretjino. Časnik Finance je danes objavil seznam 100 slovenskih podjetij, ki najbolje plačujejo svoje zaposlene. Zajeli so podjetja, ki imajo več kot 50 zaposlenih.
 

Najvišje povprečne plače v Sloveniji imajo zaposleni v podjetju Microsoft, kjer je mesečna povprečna bruto plača 10.331 evrov. Na drugem mestu je družba SIJ, kjer je mesečna povprečna bruto plača 6961 evrov in na tretjem mestu je podjetje Roche z mesečno povprečno bruto plačo 6875 evrov.
 
Sledijo podjetja Impol 2000, Kontrola zračnega prometa Slovenije, IBM Slovenije, Bayer, Johnson & Johnson, Siemens in GEN-I.
 
Ker je zdaj na trgu veliko povpraševanje po delovni sili, imajo tudi zaposleni vse večje zahteve po višjih plačah, saj lahko v nasprotnem primeru izberejo drugo zaposlitev pri ugodnejšem delodajalcu. Tudi to je eden izmed razlogov, da so se podjetja odločila za višje plače ali pa za dodatke za uspešnost.
 
Če želite zaposlitev v podjetju, kjer imajo najvišje mesečno bruto plače, potem je prava izbira študij računalništva, saj v podjetju Microsoft zaposlujejo tehnične strokovnjake s področij računalništvo v oblaku in umetne inteligence.
 
V skupini SIJ imajo za bodoče študente odprto večje število štipendij, in sicer za kadre, ki se bodo odločili za študij elektrotehnike, inženirstva materialov, strojništva in mehatronike. Tudi v družbi Impol 2000, enako kot v družbi SIJ, imajo razpisane štipendije za študij mehatronike in inženirstva materialov.
 
Za zaposlitev v podjetju Roche bo najboljša izbira študij farmacije. V podjetju GEN-I pa iščejo diplomante ekonomske, naravoslovne ali tehnične smeri.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije