PISMO V IMENU VSEH

Jezni in razočarani: zaprli so jih, megatrgovine pa prodajajo

Slovenski vrtnarji in cvetličarji se jezijo, saj so morali z uredbo vlade zapreti svoje centre.
Fotografija: Nekateri so pohiteli ter se reorganizirali z naročili po telefonu in dostavo. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Nekateri so pohiteli ter se reorganizirali z naročili po telefonu in dostavo. FOTO: Roman Šipić

»Zaprli ste vse cvetličarne oz prodajalne cvetja…posledično smo vsa podjetja, ki skrbimo za oskrbo teh trgovinic prikrajšana za možnost prodaje naših rastlin. Veliki trgovci pa nas bombardirajo z raznoraznimi reklamami, prodajajo rastline, katerih izvor je neznan. Tuje multinacionalke prodajajo tuje rastline, slovenske vrtnarije in cvetličarne pa se borimo za golo preživetje.
Naše rastline pa čakajo, preraščajo in na koncu bodo končale na kupu smeti. Dovolite, da veliki trgovci, počnejo kar jih je volja. Že tako ali tako se borimo za golo preživetje. Stroški plač, stroški elektrike…skratka vsi stroški so narasli, mi pa še vedno prodajamo rastline, po istih cenah, kot smo jih prodajali pred petnajstimi leti,« je na facebooku zapisala (nelektoriranoKatja Gomz iz Vrtnarstva in cvetličarstva Gomzi. 


V Hoferju, Lidlu, Merkurju normano poteka prodaja produktov za vrtnarjenje

Ves njen zapis lahko preberete zgoraj. In kar piše, je res. Saj v trgovinah, kot so Hofer, Lidl, Spar (celo Merkurjev vrtni center deluje), lahko kupite vse za vrt in vrtnarjenje. Odprta je tudi denimo vrtnarija v Arboretumu v Volčjem Potoku, kjer izvajajo naročila prek telefona in e-pošte ter vnaprej plačana pripravijo. Potrošnik pa potem naročeno sam prevzame. 

Ni jih malo cvetličarn, ki so na spletnih omrežjih celo objavile, da so pred svojimi vrati pustile cvetlice in jih podarjajo, ker bodo sicer propadle. Prodati pa jih tako ne morejo ...

Nekateri pa so se vendarle hitro organizirali in tudi cvetlice ter sadike dostavljajo na dom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije