OB NAPOVEDI OBSTRUKCIJE

Jelka Godec kritična: Ne vem, ali ste koalicijski poslanci na poziv. Mi v SDS nismo

Poslanci SDS obstruirajo obravnavo novel zakonov o tujcih in o delovnih razmerjih na današnji seji DZ.
Fotografija: Jelka Godec FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Jelka Godec FOTO: Leon Vidic

Ocenjujejo namreč, da koalicija pri teh dveh zakonih zlorablja nujni postopek obravnave, saj da zakona za to ne izpolnjujeta poslovniških pogojev.

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je ob napovedi obstrukcije poudarila, da poslanska skupina SDS ne namerava sodelovati pri zlorabah poslovnika in pri ravnanju vlade in koalicije, »ki v bistvu izničujeta funkcijo DZ«. Dejala je, da zakona škodita državi, slovenskemu narodu, delodajalcem in zaposlenim.

Predlagana novela zakona

Ob tem je kritizirala še dogajanje v sredo, ko je bila izredna seja DZ, na kateri so na zahtevo SDS odločali o vrsti postopka obravnave zakonov, sklicana v uri in pol. »Ne vem, ali ste koalicijski poslanci na poziv. Mi v SDS nismo. Pri nas večina poslancev ni zmožna priti v uri in pol ali v eni uri na delovno mesto, žal ne. In niso izredne razmere,« je poudarila.

Predlagana novela zakona o tujcih sicer pogoj za pridobitev dovoljenja za začasno prebivanje zaradi združitve družine za družinske člane nadomešča s pogojem znanja jezika na ravni A1 s t. i. preživetveno ravnjo. Predlog novele zakona o delovnih razmerjih med drugim prinaša oskrbovalski dopust ter večjo zaščito sindikalnih zaupnikov in žrtev družinskega nasilja.

Preberite še:

image_alt
Minister Mesec ne ve, kaj je bilo na seji, poslanka SDS pa: »Jutri ne bo vedel, ali je še minister« (VIDEO)

image_alt
Golob o problematiki ilegalnih migracij: Na desnici strašijo ljudi

image_alt
Izmerili, kateri poslanec je najbolj zgovoren in kdo je izrekel le 72 besed

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije