PRVOŠOLČKI

Je vaš otrok letnik 2013? To morate vedeti

Februarja bo v slovenskih osnovnih šolah vpis bodočih prvošolcev.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

LJUBLJANA – Februarja bo v osnovnih šolah vpis bodočih prvošolcev. Z novim šolskim letom bodo šli prvič v šolo tisti otroci, ki so bili rojeni v letu 2013. Vpis poteka tako, da šola, največkrat je to svetovalna služba, v razgovoru s starši izpolni vpisni list, ki ga podpišejo starši. Pri tem je dobro opozoriti, ali ima vaš otrok kakršne koli posebnosti denimo glede prehranjevanja, podaljšanega bivanja itn. Le tako se lahko šola, ki jo bo vas otrok obiskoval, lažje organizirala.


Pravica otroka je, da se vpiše v šolo, ki je v njegovem okolišu, kjer otrok stalno ali začasno biva. Če se starši odločijo za vpis v zasebno šolo, morajo vseeno najprej opraviti vpis v javni šoli, ki je otroku dodeljena. Starši bodo o matični šoli obveščeni prek obvestil v vrtcu, šoli, lahko pa pokličejo tudi upravno enoto. Na vpis bo starše pozvala šola.

Najmanj tri mesece pred začetkom pouka šola staršem izda potrdilo o šolanju oziroma odločbo o odložitvi začetka šolanja.

Otroku se lahko začetek šolanja na predlog staršev, zdravstvene službe oziroma na podlagi odločbe o usmeritvi odloži za eno leto, če se ugotovi, da otrok ni pripravljen za vstop v šolo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije