V ČETRTEK BO ZELO TOPLO

Izkoristite še teh nekaj dni, sledi izrazit vremenski preobrat

V nedeljo se bomo skrivali pred dežjem. Tudi za prihodnji teden ne kaže, da bomo imeli lepo vreme. Hladneje bo.
Fotografija: Jesen nam lahko nariše zelo pisane prizore. Lahko pa tudi zelo meglene. FOTO: Image Source Getty Images
Odpri galerijo
Jesen nam lahko nariše zelo pisane prizore. Lahko pa tudi zelo meglene. FOTO: Image Source Getty Images

V zadnjih tednih imamo v Sloveniji precej visoke temperature za ta čas, a uživanja na svežem zraku ob prijetnih 20 do 25 stopinjah Celzija bo kmalu konec. Arso namreč za prihodnji teden napoveduje izrazito ohladitev in poslabšanje vremena. V sredini prihodnjega tedna bodo najvišje dnevne temperature samo še okrog 10 stopinj Celzija.

Jutri in v petek bo lepo vreme

Za jutri Arso napoveduje, da bomo imeli precej jasnine, le Primorska bo imela zmerno oblačno vreme. Dopoldne lahko pričakujemo po nekaterih nižinah meglo. Ob jugozahodnem vetru bodo najvišje dnevne temperature zelo prijetne, nekje od 21 do 26 stopinj Celzija bomo imeli.

V petek dopoldne lahko po nižinah pričakujemo nizko oblačnost, izjemoma je sever države, kjer bo že takrat delno jasno. Se bo pa po napovedih popoldne delno zjasnilo tudi drugod.

V soboto že možen dež

Za soboto kaže na razmeroma sončno vreme. Na zahodu ni izključen dež. Se ga pa ne pričakuje veliko. A v nedeljo se bo zelo poslabšalo. Arso napoveduje, da bo oblačno s padavinami, tudi ohladilo se bo.

Slabo kaže tudi za prihodnji teden. Ponedeljek bo predvidoma še deloma jasen, nato pa nekaj dni kaže na oblačno vreme z možnim dežjem in najvišjim temperaturam okrog 10 stopinj Celzija. Jutranje bodo predvidoma od 3 do 9 stopinj Celzija. Je pa seveda za povsem natančen temperaturni razpon še prezgodaj.

V vsakem primeru bo letošnja kurilna sezona zelo pozna. Kot zanimivost, v zadnjih 60 letih smo imeli samo pet začetkov kurilne sezone po 15. oktobru. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije